Noua modă la mare, clătita cu de toate

1001 de măști, Costinești 2014 Niciun comentariu la Noua modă la mare, clătita cu de toate 88

Ispitiţi de mirosul clătitelor proaspete luate direct de pe plită sau de imnul „Poftiţi la clătite calde” care le trezeşte simţurile, oamenii se opresc la taraba pe care sînt expuse dulceţurile, cremele şi ciocolata. Odată ademeniţi, își bagă nasul în cuvele la fel de colorate ca salatele de la shaworma. Regina printre toate este ciocolata. Face pereche deseori cu bananele, biscuiţii sau alunele şi adoră să îşi arate puterea, să pună stăpînire pe toată masa, să mînjească cu dulceaţa ei tot ce-i stă în cale. Cucereşte şi recucereşte orice şi pe oricine.

Una cu ketchup picant și dulceață de cireșe

Fascinaţi de mişcările circulare ale „băţului pe care stau papagalii”, aşa cum i-a explicat un tată copilului său obiectul care se scaldă în aluatul fin de clătite şi care dă formă clătitei, oamenii încearcă să găsească amestecul perfect de creme. Două sînt prea puţine, iar opţiunile sînt atît de multe pentru a se decide într-un timp atît de scurt. De aceea, de multe ori, soluţia mulţumitoare pare să fie clătita cu de toate, ca la shaworma. Unii aleg și opțiuni extreme, cum ar fi clătitele cu ketchup picant şi dulceaţă de cireşe, încercate de mai multe ori decît ar fi vrut de un băiat care care s-a îmbătat cu aburii distracţiei și ai tequilei, au fost motiv de amuzament pentru prietenii lui. Clătita cu Nutella şi cu Finetti este cerută de cei mici, dragostea lor pentru ciocolată îi împinge la alegeri disperate. Cei mari mai aleg și ei această combinaţie doar pentru a vedea care este diferenţa dintre cele două.

Tinerii care ies la patru dimineaţa din club vor să mănînce ceva dulce și să îşi boteze clătita. Astfel, Emilia conţine ciocolată albă, Nutella, banane şi biscuiţi, este rulată şi tăiată în două.

Însă prețul este cel care îi intrigă pe mulţi. „Cinci lei o clătită? Mai bine îmi iau un hamburger”, spune un bărbat de vîrsta a doua care se mută de urgenţă în faţa vitrinei cu senvişuri. Altul, mai rotofei şi cu faţă de copil, răspunde fericit la telefon. „Doiniţa, ştii cît este o clătită la Costineşti? Doar cinci lei. La noi e zece!”. Dar preţul nu mai contează pentru tinerii care ies la patru dimineaţa din club, vor să mănînce ceva dulce și îşi botează clătita. Emilia conţine ciocolată albă, Nutella, banane şi biscuiţi, este rulată şi tăiată în două. Ea a devenit vedetă în grupul de zece adolescenţi din Bucureşti.

Nici mini-tortul de clătite nu a fost uitat. O doamnă care se recomandă a fi cu mintea mai deschisă este dispusă să încerce şi altceva. Copiii ei şi-au ales clasica clătită cu ciocolată, însă ea a încercat şase dulceţuri în acelaşi timp. „Ori mi se face rău, ori nu mai mănînc deloc.”

Autor:

Adelina MEILIE

Șef de Departament la Opinia studențească, studentă în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top