Nonșalanță în cabaretul din Copou

1001 de măști Niciun comentariu la Nonșalanță în cabaretul din Copou 17
Nonșalanță în cabaretul din Copou

Joi seara, felinarele de la Palatul Universitar din Copou au strălucit cu o splendoare venită din „Belle Époque”. Fără covor roșu, dar sub lumina reflectoarelor, doamnițe și domni la patru ace urcă scările străjuite de leii impunători spre „nebunia” din anii `20. Îndată ce cabaretul din Sala Pașilor Pierduți s-a declarat deschis, studenții ieșeni au devenit protagoniștii tineri și frumoși ai Marelui Gatsby din 1922. Pene la palărie, pene la bentițele strălucitoare din păr și eșarfe tot din pene, aduc îndrăgostiților de viață boemă caracterul de răsfățați și libertini.

Fetele, parcă mai elegante ca niciodată, zîmbesc jovial și merg cochete la brațele partenerilor în sacouri de catifea. La masa de la intrare, două fete din ASFI, în rochii cu franjuri, au pus la dispoziție buze mari colorate în roșu și mustăți în stilul lui Clark Gable, denumit și „Regele Hollywoodului” pentru rolul din romanul televizat ,,Pe aripile vîntului”.

O domnișoară ce are părul cu cărare într-o parte, de la tîmplă în onduleuri mari și colega sa cu rochia neagră strălucitoare și decolteu adînc și-au adus țigaretele pe care le țin în mînă demonstrativ, din cînd în cînd se fac că trag din ele, dar legile contemporane le interzice să se răsfețe.

Pe același principiul băieții arătoși se laudă cu pipele din carton ca să-și păstreze totuși senzația unui fumat de detașare. Ar merge bine cu un vin, whiskye, scotch și chiar cu o bere, însă această ediție a Balului Mascat nu permite decît zîmbete, puțin dans și foarte multe poze. Un veritabil ganster, purtător de alb-negru cu un tradafir roșu în piept pentru iubita ce-o ține la braț, ca să-i demonstreze acesteia că are prestație se plimbă înțepat printre mulțime și pentru că este un aristocrat veritabil se implică și într-o partidă de minigolf.

Anume jocurile distractive i-au cucerit pe donjuanii, bărbațiii care îl imită pe Charlie Chaplin sau chiar soldați ai reich-ului. „Parada Măștilor” a fost o țintă pentru fetițele excentrice, atrase de moda flapper, modă în care fetele fumau și participau la petreceri unde pipăitul și alcooul făceau parte dintr-o atmosferă de „Moulin Rouge”.

Dacă ediția de anul trecut a adus personaje din cele mai vechi povești pînă la filme de Oscar actuale, balul de anul acesta a scos pe podium un stil aproape unitar în vestimentație, dar plin culoare și poftă de sărbătoare în sîngele participanților.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top