Mumiile de pe Copou

1001 de măști Niciun comentariu la Mumiile de pe Copou 2

Am hotarît ca discotecile sînt prea banale și am decis să speriăm tot Iașul de Halloween. Totul a început din Copoul, camera 84 a căminului C12, unde fiecare doritor putea să se transforme gratis într-un jocker sau o păpușă moartă. La în­ce­put am fost doar nouă participanți și o furcă, pentru că nu am reușit să facem rost de o coasă, dar ideea a prins și ne-am trezit cu 40 de doritori de a testa nervii celor care nu au somn la miez de noapte de Ha­llo­ween.

Ca să nu mă deosebesc prea mult de mulțime și pentru că nu a mai rămas decît acuarelă neagră la sfîrșit, am decis să fiu vrăjitoare.

Nici imaginație nu prea mai aveam după ce am creat doi jockeri, alte cinci vrăjitoare, trei păpuși moarte, trei mumii și cîțiva clovni malefici. După mai bine de o oră de dichis și două seturi de culori epui­za­te, aproape de ora 12, ne-am hotărît să vedem care va reuși să bage cît mai mulți ieșeni în boale.

Îmbrăcați în haine cît mai excentrice, cu felinarele după noi și cu o furcă, am ieșit în căutarea victimelor lipsite de apărare.

Studenți cu usturoiul la gît

Spre dezamăgirea noastră, Co­poul ne-a primit cu brațele deschise. La Balena ne-am întîlnit cu alți vampiri și vîrcolaci care încercau să ne răpească din dramul de celebritate. N-am reușit să le speriem decît pe doamnele de la Fornetti care au închis iute geamul. Probabil se temeau să nu le cerem vreun un pateu cu ficăței sau ștrudel cu brînză.

Reticentă și speriată la început, gheișa moartă a decis că nu i-ar strica un pic de susținere. Pe tocuri înalte și cu pașii micuți, tînăra s-a apropiat timid de pacientul bandajat, dar din păcate a confundat Ha­llo­ween-ul cu Dragobetele și a trebuit să renunțe.

Piața Unirii ne-a oferit cea mai multă distracție: am făcut poze ți­nîn­du-l de umăr pe Lăpușneanu și am im­provizat un cor georgian în fața librăriei Avant-Garde. Fără prea mult talent, am decis să trecem la elefanții care se legănau pe pînze de păianjen, me­lodie interpretată de­si­gur cu voci cît mai ciudate.

În fața Hotelului Astoria cîțiva jandarmi păzeau somnul președintelui Bă­ses­cu și am decis să ne oprim în fața cinematografului Republica, cînd elefanții s-au transformat în jandarmi. Cu rîsuri isterice de vrăjitoare și încă trei sperietori care ni s-au alăturat, am mai vizitat Palatul și Moldova Mall, reușind în sfîrșit să dăm de niște liceeni care mai cred că sîntem spiritele animalelor pe care le-au chinuit în copilărie.  În final, ne-am întors La Balena și i-am surprins împreună pe gheișă și pacientul bandajat. Au băut trei sticle de bere și probabil așteptau să treacă mirosul de usturoi.

Anastasia CONDRUC

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top