Moasele care iti taie buricul

1001 de măști Niciun comentariu la Moasele care iti taie buricul 1

A asistat la trei nasteri pina acum si si-a dat seama ca nu e ca in filme. In realitate, femeile tipa de rasuna spitalul. Nu e de acord insa cu “metodele de incurajare” a medicilor si a asistentelor: “Vorbesc vulgar, se rastesc la mama, adesea le imputa faptul ca au conceput acel copil. Majoritatea nasc de frica”, povesteste Catalina revoltata.

In sala de meditatie din caminul E5 al Universitatii de Medicina e cald si mai degraba ai vrea sa dormi. Asa ca multi nu rezista si fac pauze dese pentru o tigara la aer sau o felie de piine cu pateu. A ramas la pagina 75. Aici este desenat copilul in fiecare luna a dezvoltarii intrauterine. “Vreau sa am 10 copii, asa de mult imi plac. Cind se nasc, majoritatea ies prima data cu capul, apoi le iese o minuta creata si mica si asteapta asa urmatoarea contractie, cu capul pe minuta”. Catalina devine deodata foarte dragalasa, isi uneste miinile ca o cupa si arata copilul imaginar din palma:”Atit de mare este”.

Isi propune sa infiinteze un program prin care femeile, inainte sa ajunga in sala de operatie pentru avort, sa fie consiliate de cineva care sa le explice ca este vorba de o crima. “La trei luni, copilul are toate partile corpului. Trebuie sa ne gindim ca la trei zile i se formeaza o celula ce pulseaza independent, inima. Exista un caz in care o mama a nascut prematur, prin avort spontan, la trei luni si copilul traieste, acum are opt luni”.

Scheletul de sub pat, partenerul ideal

Cursurile abandonate pe banci descriu cel mai bine chinurile prin care trec studentii medicinisti. Multi prefera sa ramina in camera sa invete pentru ca au nevoie de scheletul de sub pat, pe care nu-l pot aduce in sala de meditatie. Daca are toate membrele este bine, daca are si cap atunci este mai mult decit pretios. Nu mai inspaiminta pe nimeni faptul ca prin el a existat cindva maduva. Iubitii nu au decit sa strige pe la geamuri ca un Romeo deposedat de cal, deoarece intrarea se face pe baza de cartela iar ochii vigilenti ai portarului impiedica orice strecurare neoficiala la etajele superioare. Ele ramin ca niste Juliete triste, care adopta noul stil emo. Se taie cu foaia.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top