Mascota cu diploma

1001 de măști Niciun comentariu la Mascota cu diploma 7

Pentru a ma angaja ca Chester, mascota Cheetos, am nevoie de copie dupa buletin, dupa certificatul de nastere si ultima diploma de studii absolvite. Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov nu angajeaza mascota analfabeta. Trebuie sa mai indeplinesc si conditii ca “bune abilitati de comunicare, descurcareata, cu mare putere de convingere, haioasa si jucausa”. De vineri pina duminica, timp de 12 ore, cu doua ore de pauza, Chester imparte chips-uri, face poze, se joaca impreuna cu copiii si se tine de cap nu pentru a fi haioasa, ci pentru a nu-l pierde in zbenguiala. Remuneratia nu se calculeaza in functie de cite pungi de chips-uri s-au vindut, nici in functie de citi copii ai tinut in brate. Noua lei pe ora e suma batuta in cuie si o primesti doar la o luna de la promotie. Insa in luna aceea ti-e lehamite de copii, chips-uri sau haine strimte.Imaginati-va ca stati de la noua dimineata pina la noua seara intr-un alt corp, cu alta forma decit cea omeneasca. E ca intr-o haina cu citeva marimi mai mare. Desi primul instinct este sa spinteci burta mascotei si sa iesi la aer, iti musti limba si te maimutaresti in continuare.

In loc de miini ai doua labe pe care nu le poti controla decit in miscari primare, sus-jos, eventual aplauze, iar in fata iti atirna un bot al carui final nu poti nici macar sa-l aproximezi. Pe copiii care se bucura de tine ii vezi doar prin gura, caci la nivelul ala te termini tu. Ar fi traumatizant pentru sarmanii sa iti analizeze gura si sa gaseasca doi ochi care ii privesc fix, fara expresie. Posibilitatile de deplasare merg pe deviza  pasi de “bebelus”, pentru ca labele imense nu ofera nici un suport pentru echilibrul precar. Coada iti atirna pe jos si ar fi bine sa te rogi sa nu dai de vreun copil mai inspirat.Daca iti vine sa zici cuiva ceva, mai bine n-o fa, e mai mare posibilitatea sa-l sperii, pentru ca glasul tau vine de undeva dintr-o grota si va suna a strigat de ajutor, nicidecum a socializare. Oricum, asta nu intra in atributile tale, capul din burete zimbeste tot timpul, iar copiii se multumesc cu datul din miini si pasii marunti. Lor nu le pasa de diploma ta de studii.

Laura BABAN

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top