Local de dat cu capul

1001 de măști Niciun comentariu la Local de dat cu capul 4

Kartell-ul e vazut ca fiind un loc de adunare pentru cei care doresc sa isi bea sucul linistiti, in muzica ambientala si-ntr-un specific “luxuriant”. Intri timid in local, vrei sa bei si tu ceva impreuna cu prietena ta sau cu un amic.  Nimeni nu sta la usa sa se uite la tine cind intri, te pui frumos la masa si astepti sa iti vina chelnerul. “Buna ziua! As dori si eu un meniu.” Da ochii peste cap si se intoarce sa iti aduca lista. Deja s-a prins ca esti unul care are numarati banii din portofel. Majoritatea clientilor care frecventeaza localul nu duc lipsa de finante si pentru ei nu conteaza ca o apa minerala este aproape zece lei.

In aer este fum dens, de la trabucuri, tigari din foi si betisoare parfumate.

Doua domnisoare au in fata cite un cocktail, in care, felia de portocala sta frumos pe gura paharului. Ochelarii de soare sint pozitionati sub sprincene, fiecare are la miini cite doua bratari mari. Se bea foarte putin, numai cu paiul, se fumeaza o tigara, se spune o birfa si se mai discuta despre ultimele stiri din Can Can. La fereastra, fix cum intri in Kartell, trei tipi ferchezuiti sarbatoresc inceperea sfirsitului de saptamina cu o sticla de whisky si patru doze de energizant. Isi etaleaza catarame mari si logo-uri uriase ale firmelor de lux.

Niste pustani majori rid in hohote, au chiulit de la liceu si au venit sa se mai recreeze. Acelasi stil vestimentar, acelasi discurs poetic despre ultimele nopti petrecute prin Bamboo. Ospatarii te baga in seama numai daca pari a fi dispus sa le lasi un bacsis consistent. Trebuie sa le dai comanda cu un ton grav, cu ochii la fereastra, fara sa te uiti la ei. E locul de pierzanie al maestrilor in exersat priviri in gol.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top