Liber la solduri pe scară rulantă

1001 de măști Niciun comentariu la Liber la solduri pe scară rulantă 6

„Puteți rezista tentației?”, se re­pe­de înspre mine o domniță peltică. Abia după ce-mi iau ochii de la len­ti­le­le ei de contact mov observ că poartă un fel de șorț pe care scrie „cea mai ief­tină manichiură ți-o faci la noi!”. Mă aban­­donează repede atunci cînd înspre ea vine în galop o fată care nu se ține prea bine pe cizmele cu care se laudă: „Tu, Anca, au ăștia la Leonardo niște sco­ru­ri.

Pe astea am dat 35 de lei”, și își etalează mai mult coapsa decît în­căl­ță­min­tea din lac auriu cu lanț în ju­rul gle­znei. Mînată de o oarecare cu­rio­­zi­ta­te, mă îmbulzesc pe treptele ru­lan­te și in­tru direct în magazinul cu pri­cina. Cons­tat, însă, în puțin timp că pe geam ar trebui să scrie „nu mai avem” în loc de reduceri de pînă la 80% și mă în­drept entuziastă spre un alt magazin. „Bună seara” și vînzătoare aproape mă con­duce de braț la raftul cu „ieftiniri sub­stanțiale”.

Dar, spre surprinderea mea, ia reducerile de unde nu-s. O „blu­ziță elegantă” de la Steilmann nu fa­ce mai puțin de 380 de lei, iar „un pan­talonaș de ocazie”, 550. Amabila doamnă aproape îmi jură că „inițial erau mai scumpe, acum chiar se me­ri­tă” și insistă să probez „un costumaș”. Dar cum eticheta atîrnă greu și de data asta nu mă las înduplecată și plec spre ZARA.

Complimente ieftine

Deși e mai aglomerat ca în Par­cul Herăstrău pe timp de vară, nu observ pe nimeni care să pro­be­ze sau să ia la puricat vreo haină. Lu­mea intră pe o ușă și iese pe cealaltă la fel de po­so­morîtă, îndreptîndu-se fre­netic spre BSB. Aici, cam aceeași si­tuație. De­gea­ba tot încearcă vîn­ză­toa­rele să îm­bie posibilii cumpărători cu fuste de lycra roz și geci argintii că ni­meni nu înain­tează cu mai mult de doi pași.

Vă pot recomanda ceva… dacă do­ri­ți”, se apropie de mine o fetișoară cu zîm­bet larg. Deși o refuz insistă să mă în­groa­pe în complimente. „Pe cineva înalt ca dvs. ar veni bine o rochie scur­tă, dar cred că aveți picioarele un picuț cam groase. Vă pot recomanda un co­lant pe negru…”, și sugestiile fetei nu se mai opresc. „Puteți asorta o bluză, dar nu știu dacă vă vine bine la piept, că e destul de mulată. Persoanele așa, mai plinuțe, na… e mai greu să vă găsiți ceva”, termină lista de „laude” într-o grimasă compătimitoare. Se în­de­­părtează și mă lasă să plec convinsă că nu culorile țipătoare și nici prețurile ră­­mase tot mari țin lumea departe de ma­­gazin.

Adriana ZĂVOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top