La ruleta cu Einstein

1001 de măști Niciun comentariu la La ruleta cu Einstein 4

Monitorul a fost izbit deja pret de minute bune de pereti. Acum a mai ramas din el un ecran crapat, tubul spart si citeva fire colorate, iar holul caminului T18 se cufunda iar in liniste. Vazind ca nu mai are ce strica si ca a ramas fara sursa de distractie, lui Costel ii vine alta idee: “Hai sa mergem in sala de lectura, sa muriti voi!”. “Nu, ma, nu-i distractie acolo, ce sa facem cu tocilarii?”.

Prea tirziu, Costel deja a intrat in camera si cauta cartea de fizica. Trezeste toata camera, dar reuseste sa dea de manual si iese grabit. Il deschide undeva pe la mijloc si se porneste spre palierul de dedesubt, tinind cartea in miini. Merge aproape mecanic de la atita distractie si ajunge cu ochii tulburi in sala de lectura de la etajul al patrulea. Imbracat doar in sort si papuci, intra hotarit, invitindu-si cei doi prieteni cu care petrecuse pe palier sa “facem caterinca”. Insa linistea dinauntru ii spulbera orice vis de amuzament.

Fizica fara fir

Dupa ora trei dimineata, in sala nu sint decit doi studenti, iar seriozitatea acestora poate face si-un racit care stranuta sa se simta prost. Sint prieteni buni, dar stiu ca nu pot invata decit in liniste si neinsotiti. Asa ca stau unul intr-un colt si celalalt in altul. In timp ce unul e meticulos, are toata materia intr-un caiet din care invata si in care mai face insemnari, celalalt si-a insirat pe toata masa lucrurile: o mapa umflata cu foi, doua caiete deschise, doua telefoane, foi xeroxate, foi tehnoredactate, foi scrise de mina si citeva folii. Unul are bluza mulata si adidasi, celalalt hanorac si slapi.

Probabil in afara salii sint cei mai buni prieteni, stau in aceeasi banca, maninca aceeasi cantitate de piure la cantina si pun acelasi numar de pliculete de zahar in cafea dimineata. Insa acum de-abia se cunosc. Nu se uita unul la altul si se consulta odata pe ora, cind unul din ei are vreo nelamurire sau gaseste rezultatul unei probleme. Nu vorbesc mai mult de cinci minute, dupa care revin la colturile lor. In mijlocul salii ramine doar o mapa cu problemele nerezolvate, un fel de miza pe masa de joc. Daca pina la opt dimineata nu gasesc solutiile exercitiilor, invingatori ies, din nou, Newton, Pascal si Ohm.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top