Kant bea ceaiul Fara Zahar

1001 de măști Niciun comentariu la Kant bea ceaiul Fara Zahar 5

La 18:30 clubul Skye este aproape gol, studentii, filosofi in devenire, inca nu au venit, iar pina la bal mai sint doua ore. “Stefan suna telefonul”, “Stefane, adu-mi cablurile”, “Vezi ca nu se aude bine in boxa”, respectivul Stefan fiind unul dintre organizatorii petrecerii dedicata bobocilor. Se plimba prin sala ca sa se asigure ca totul este in ordine. Dupa ce a carat navetele cu bere la frigider, se duce la etaj sa lamureasca un coleg. Probabil luminile nu cadeau bine asupra pretendentelor la titlul de zeita Olimpului. Miss-ele au fost inlocuite cu vestale si preotesele de pe muntele sacru al grecilor din mitologie.

Acelasi baiat se duce sa vada candidatele. In cabina de machiaj improvizata dezordinea nu aduce mai deloc a templu grecesc. Discurile demachiante, rujurile, fondul de ten erau aruncate pe jos, iar hainele de schimb atirnau de o teava. Spatiul este prea mic si in vestiar nu incapeau mai mult de trei fete. Dincolo de perdeaua semitransparenta, pe post de paravan, inca doua candidate asteptau sa treaca prin furcile caudine ale infrumusetarii. Coafura si machiajul au  trecut prin ultimele retusuri, iar rochiile sint puse pe umeras, mai este o ora pina la marele spectacol.

Zeite pentru patru ore

“Fato, adu-mi si mie mai repede brosa aia sa imi prind corsetul”, tipetele si urletele nu sint decit o alta forma de manifestare a emotiilor. O domnisoara sta in genunchi si se holbeaza in oglinda: “Oglinda, oglinjoara, cine-i cea mai Venus din sala?”. Raspunsul il va primi de la tartorii din juriu.”Doi, zece, doi, zece. Se aude?”. Dar nu se auzea deloc din celalalt capat al clubului. Intr-un final sint fixate toate cablurile, iar microfoanele si toba trebuie sa primeasca ultimele acorduri de la formatia Fara Zahar, invitatul principal.

“Tu ce zici, cistiga? Eu nu o vad asa de frumoasa¨. Raspunsul care vine este exact ce isi dorea sa auda: “nu, sigur nu cistiga, nu ai vazut cum se misca?”. Conversatia se termina brusc, cind una dintre ele realizeaza ca mai are doar o ora pina va aparea pe scena. Dupa ele, iese un cuplu si incepe sa repete ultimii pasi la proba de dans. “Miscarile faceti-le mai ample, apleaca-te mai tare si fii un pic mai serioasa”. Un fel de Razvan Mazilu in varianta feminina statea alaturi si le dadea ultimele indicatii. Parfumurile si mirosul de fixativ devin din ce in ce mai intepatoare, iar muzica house creste in decibeli. Peste jumatate de ora se deschid usile la petrecerea lui Bachus. Se impart ecusoanele intre organizatori, se verifica programul si barmanul pune ultimul Red Bull in dozator. “M-o luat mama de cu seara la caminul cultural/ Cind dupa o zi de coasa am mers cu mindra mea la bal”, Fara Zahar le-a urat meditatie placuta viitorilor Noica si Cioran.

Adriana ZAVOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top