Jurnalism, a doua după Ambulatoriu

1001 de măști Niciun comentariu la Jurnalism, a doua după Ambulatoriu 0

Intrarea se face prin spate. Din­co­lo de gărdulețul din fier ruginit, casa scun­dă, cu un singur etaj în arhitectura în­ce­pu­tului de secol trecut e prezentată tre­că­torilor drept „instituția flexibilă ca­pabilă să se acomodeze perpetuu no­ului”. Iar intrarea principală fiind blocată de un afișier imens, m-am strecurat prin curtea din spate, trecînd pe lîngă micro-campusul format din două bănci așezate față în față, unde doi studenți discutau despre cursurile de la Sto­ma­to. Prima apariție de cum am intrat a fost doamna de serviciu care spăla geamul ușii Rec­to­ratului și statueta imensă a unui Iisus aurit plîn­gînd pe o cruce de aproximativ un me­tru, pe peretele de vis-à-vis.

Redactor la pătrat

După ce m-am rătăcit în drumul spre secretariat pentru a sfîrși în li­bră­ria-pa­ti­se­rie din capătul coridorului, am observat pe una din uși plăcuța ca­re avea să mă inducă și mai mult în eroare, imediat î­na­inte de „Am­bu­la­to­riu – Reuma­to­­lo­gi­e” și anume: „Se­cre­tariat – Sto­ma­to­logie”. „Mă scuzați, îmi puteți spune unde pot găsi secretariatul Facultății de Științe ale Co­mu­nicării?”, îngîn timorată în speran­ța că n-am greșit adresa. O doam­nă cu un permanent flam­boiant îmi răspunde ime­diat pe deasupra ochela­ri­lor: „Păi, aici e, domni­șoa­ră, cu ce vă pot ajuta?”.

Ca să te înscrii la Universitatea „Apollonia” trebuie să urmezi pașii tipici unei astfel de proceduri. Eu? Eu aș vrea să mă înscriu cît mai curînd, dacă se poate chiar acum, în martie, ca să termin anul o dată cu cel de la cea­laltă facultate. Pentru asta, sînt sfătuită să văd dacă nu a plecat doamna rector din cabinetul cu ușă vitraliu de la in­trare. Anticamera îngustă găzduiește bi­roul aglomerat al unei secretare zîm­bitoare care mă invită înăuntru, în timp ce ridică obiecte pentru ca doamna de serviciu să șteargă su­pra­fețele cu un pă­mătuf.

„Păi, primul pas este să re­dactați o cerere în care să scrieți exact ce mi-ați spus mie. Spuneți că sînteți deja la Jurnalism. Dacă vi se aprobă, va trebui să solicitați niște documente de la facultatea pe care o urmați în paralel pentru a vă echivala anumite cursuri. Și, în rest, dosarul pe care l-ați mai întocmit o dată, copie după diploma de bacalaureat, certificat de naștere și ce mai este trecut pe site-ul nostru”. Deschid ușa și mă întorc pentru o ultimă curiozitate: „Și… și pentru stomatologie ?”.

Alexandra PANAETE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top