Jucăriile au „licurici”

1001 de măști Niciun comentariu la Jucăriile au „licurici” 2

Cadoul copilului meu de 1 Iunie trebuie să fie unul deosebit. Nu contează nici prețul, nici numărul mare de magazine pe care trebuie să le vizitez. Jucăria trebuie să fie pe gustul meu, dar să-i placă si copilului care mă așteaptă acasă. În timp ce analizez un urs imens de pluș dintr-un magazin frumos aranjat din Moldova Mall, în spatele meu se duce un mic război. Carmen, o fetiță de cinci ani, încearcă din răsputeri, cu lacrimi care curg pe gulerul rochiței, să-și convingă mama să-i cumpere o Barbie.

„Nu ne ajung banii, trebuie să-i luăm ceva și fratelui tău”, îi spune femeia care începe să-și piardă răbdarea. Răspunsul fetiței la rugămințile mamei este scurt: „Dacă nu îmi iei , o să fac licurici în stomac”. Vînzătoarea vine să-mi explice de ce acel urs la care mă uit din ce în ce mai curioasă este așezat în vitrină și nu costă decît 700 de lei. „Așezați-vă pe el, doamnă. Să vedeți ce superb e!”, îmi spune entuziasmată. Îmi iau inima în dinți și mă pun în poala ursului. Deodată începe să mă strîngă în brațe puternic. Femeile din magazin încep să rîdă și îmi spun să las capul pe unul din lăbuțele ursului, ca să pot ieși din strînsoarea dulce. Se pare că ele deja au încercat acea jucărie mult prea prietenoasă. Mofturi de „bărbat” Dacă eu vreau ceva pufos și simpatic, una din doamne, venită cu băiatul ei de șapte ani, caută ceva cu totul neobișnuit. Un Jedi „în mărime naturală”. Deschide un catalog lucios și băiatul arată cu degetul modelul pe care îl caută. Prețul: 200 de euro. Vînzătorea îi zîmbește și spune că acest gen de jucării nu se fac decît la comandă, în Franța. Nervos, puștiul își trage de mînă mama și iese zicînd „nu vom găsi niciodată, urăsc România”. Eu încep să inspectez un dinozaur care ar speria orice copil. Are dinții mov și corpul verde, și, după cum aflu de la domnișoara de la ca-să, „vorbește cu tine”. Mă îndeamnă să-l întreb ce mai face, iar animalul înfricoșător îmi răspunde cu voce caldă „Noapte bună”. Vînzătoarea se scuză și îmi spune că „mai trebuie reglat”. Magazinul devine treptat un loc de discuție între femeile „cu familie”. Aici, orice mamă se transformă într-un țînc de trei ani.

Adriana ZĂVOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top