Jerry isi face obrajii verzi

1001 de măști Niciun comentariu la Jerry isi face obrajii verzi 3

Sint cea mai incapatinata, rasfatata si copilaroasa mireasa din lume. Unde ati mai vazut voi voal albastru, poseta de un metru sau pometi verzui? Eram sigura. Nici reprezentantii firmelor de la expozitia  Expomariage 2009 nu s-au aratat prea incintati de ideile mele. Cei care “cunosc ultimele trenduri” erau gata sa ma scoata cu tot cu iubitul meu intelegator din sala. “Sa stiti ca ea are totusi un suflet bun. O fi viitoarea mea sotie mai ciudatica, dar eu sint gata sa ma insor cu ea asa cum este! Si va rog sa ii faceti pometii verzi, numai sa o vad zimbind” si pe fata stilistei apar, cit ai zice peste, zeci de riduri mici, in colturile gurii si in jurul ochilor.

Ne facem ca nu intelegem. “Domnisoara, dar aveti vreo problema?”, cu cel mai naiv glas din lume, in timp ce nodul nu prea mic din gitul femeii coboara cu viteza aceluiasi “peste”. Legea comertului: cumparatorul are dreptatea, frumusetea, banul. Si uite cum un fard de pleoape de 200 de lei e aproape sa se transforme in unul de obraji, numai ca viitoarea mireasa e deja cu gindul in alta parte. “Apropo, va multumim pentru rabdare”, ii sopteste in final logodnicul fisticit.

“Am urmarit toate serialele cind eram mica. Cel mai mult imi placea ca soarecele iesea mereu nevatamat”. Asa i-am explicat domnului de la o firma de rochii dorinta mea de a avea manusi cu Tom si Jerry. “Tom trebuie sa fie pe o mina, iar Jerry pe cealalta”. Pauza. Ochi bulbucati. Pauza. “Iii, nu avem asa ceva domnisoara si nici nu facem” si ne intoarce un spate cam girbovit. “Nu au ei asa ceva iubita mea. Lasa ca gasim in alta parte”.

La o alta firma de rochii. Numai ca acolo nu mai intrebam de manusi, ci de o rochie mai speciala. “Pentru ca si eu sint asa. Vreau sa fie albastra, cu voal pina in pamint si sa am si o poseta mare, mare”. “Hmm, avem ceva, dar ar merge mai curind pentru un bal sau pentru o petrecere. Nu cred ca i-ar sta bine unei mirese in rochia asta. Sau, o poate imbraca mama dumneavoastra. Nu mergeti la nici un bal zilele astea?”, de parca dezamagirea de pe chipul meu nu ar insemna un raspuns.  “Scumpa mea, negustorii acestia sint experti in nunti, nu si in ciudatenii”, ma consoleaza viitorul sot. Ca vreau eu rochie albastra sau manusi cu personaje din desene animate nu prea intereseaza pe nimeni. Ei sint oameni seriosi si te ajuta in pregatirea “celui mai important eveniment din viata”. Te ataca cu pliante si te intreaba de o mie de ori daca iti pot fi de folos.

Nu le-am spus si de alte dorinte. Mi-as mai fi dorit un cal, o pizza si o soacra.  Bine ca nu mi-au cerut legitimatia si la iesire.

Lina VDOVII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top