Iubirea mea poarta masca

1001 de măști Niciun comentariu la Iubirea mea poarta masca 2

M-am indragostit de fantoma de la Opera. Tandra, la costum, dusa pe ginduri. Am ramas cu misterul fetei acoperite pe jumatate in buzunar, zbatindu-se ca un pui mic de vrabie. Diavolul n-a fost pe gustul meu si nici Batman in noua sa formula chiar daca m-a purtat pe brate atit cit a facut blitul “fleosc”. Mi-am cautat Fantoma in Sala “Pasilor Pierduti” pentru vecie, dar era prea multa lume. Am gasit-o mereu cu un trandafir rosu in mina, aranjindu-si cravata. El este fantoma fara gel prin par, fara machiaj, fara nebunie. Si mi-a fost frica de orice apropiere, asa ca am ramas departe, tragind cu coada ochiului din cind in cind.

Aladin nu a renuntat niciodata la turban si la covorasul pentru rugaciune, insa le-a luat la dans pe cele mai frumoase printese din sala, le-a unduit incet si le-a infoiat rochiile de dantela si sclipici, ca intr-o parere. Pentru multi aici s-au legat prietenii, iubiri, dar s-au si dezleagat. La bal oricine a acceptat sa te ia in brate pentru o fotografie amintire, sa te intrebe de un numar de telefon. Tinerii si-au lasat frica de oameni in strada, li s-a parut pentru citeva ore ca se cunosc dintotdeauna. La bal si-a facut salaj studentia, rusinoasa ca o fata mare, imbracata de parada. Tot aici a facut victime si Cupidon cu un arc cit toate zilele, iar ingerasul firav si-a tinut aripile de lemn toata seara, sa nu-i cada.

Din alta poveste…

Alba ca Zapada a avut de unde alege printi din toate povestile lumii. Dupa avint se intelegea ca si-a lasat propria poveste acasa, cu tot cu mar. Nici travestitii n-au lipsit de la petrecere, un el cu sini, rochie si tocuri, o ea cu mustata si palarie. Evident impreuna, evident un complot.

M-a ranit Fantoma cu opera pe gene cind a luat marele premiu de “Mister” al paradei. “Miss” i-a fost gheisa blonda cu evantai, cu mers marunt si cozi desenate pina la urechi. Mi-am desprins de pe chip voalul de femeie araba si am renuntat la mister. De ciuda si parere de rau. Mi s-a parut doar ca s-a uitat undeva in spatele meu, prin mine.  Am stiut atunci ca eu eram din alta poveste si l-am privit mult timp cum se bucura de diploma primita, ca un copil.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top