Invincibilii s-au strîns la film

1001 de măști Niciun comentariu la Invincibilii s-au strîns la film 35

Două hamace sînt prinse între copacii înverziţi din parcul „ La Balenă”. E joi, 15 mai şi voluntarii Asociaţiei Studenţilor Francofoni fac ultimele pregătiri pentru proiectarea filmului „Invincibilii” (Les Intouchables).

Cîţiva paleţi de lemn vopsiţi în albastru au fost aşezaţi pe iarba umedă și pe fiecare a fost pus de către voluntari un pliant cu programul Zilelor Studentului Francofon. Un proiector mare este aşezat nu foarte departe de fîntîna arteziană, dar pînă acolo sînt hamacele în care organizatorii se mişcă lent dintr-o parte în alta sau îşi fac vînt unul altuia, ca într-un leagăn pentru copii. Un grup de voluntari care poartă hanorace negre cu inscripţia asociaţiei pe spate discută despre evenimente, iar unii fac cunoştinţă pentru întîia oară. Deodată, în forfota din jur, se aude o fată care se prezintă ca fiind coordonatoarea evenimentului şi care povesteşte pe scurt pelicula care urmează să fie vizionată în minutele care urmează. „Este al treilea cel mai vizionat film din Franţa”, spune ea şi se aşază pe rîndul din faţă.

Aproape fiecare persoană are cîte o pungă de popcorn pe care o ţine pe jos. Unul dintre băieți îşi scapă întreaga pungă pe iarbă şi trist, îi cere prietenului de lîngă el să îl lase să mănînce din punga lui. Pe parcurs, vin şi alţi studenţi care se aşază pe paleţii umezi şi rămîn atenţi preţ de cîteva minute la ecran întrebînd în stînga şi în dreapta despre ce este vorba în film. „Este ocupat lîngă tine? ”, spune o fată alteia care stă singură, iar cele două discută despre comedia care rulează. Un grup de voluntari montează între doi dintre copacii din spatele proiecţiei un şir de luminiţe, iar alţii împletesc între firele hamacului altele care, odată cu lăsarea serii luminează întreg parcul. Pe la jumătatea filmului, unii dintre ei se duc în hamace, iar alţii pleacă. Cei rămaşi nu se opresc preţ de cîteva minute bune din rîs cînd actorul principal se bagă singur în belele, dar reușește să iasă prin cele mai caraghioase metode.

Rîsetele studenţilor fac ca parcul din Complexul „Titu Maiorescu” să prindă viaţă şi astfel, alţii se adună pentru a vedea ceea ce se întîmplă. „Chiar nu ştiam că se organizează evenimente aşa faine La Balenă”, spune un băiat şi îşi întreabă prietenul dacă vrea să rămînă pînă la final. Mult prea preocupată de laptop, una dintre fetele cu hanorace negre este ghiontită de un alt voluntar, iar aceasta închide laptopul cu repeziciune și revine cu privirea la film. Două fete îşi promit una alteia că pînă anul viiitor vor învăţa ambele limba franceză atît de bine încît nu vor avea nevoie să citească subtitrarea în limba română.

de Ioana DOLEANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top