Haine cusute pentru doi

1001 de măști Niciun comentariu la Haine cusute pentru doi 51

Măștile de la intrarea în Sala Pa­și­lor Pierduți nu sînt doar pentru cei ca­re vor defila pe scenă. Sînt pentru cei care au venit în fugă la Balul Mascat și nu au reușit să se ascundă printre rochii pe crinolină, costume cusute cu grijă sau urechi și alte accesorii care să le mascheze adevărata identitate. De la personaje din filme și seriale pînă la cupluri din muzică toate și-au găsit cîte un loc pe scenă. Și chiar dacă nu au fost cîștigători, s-au simțit pentru cîteva minute celebri în pielea altcui­va.

Pentru că încă nu i s-a strigat nu­mele, iar muzica răsună în continuare din toate boxele, „omul peșterii” urcă pe scenă și își agită în toate păr­ți­le bîta de carton pe care o ține pe u­măr. Publicul rîde și se ghiontește ară­tînd cu degetul către costumația în­drăz­neață. „Uite, are numai un cear­șaf cusut pe el”, spun chicotind fetele care îi privesc admirativ mișcările pe fiecare melodie.

Costumați în fel și chip

„Săracii, cînd au venit, nici nu pu­teau urca scările pentru că nu au mîini și văd doar printr-un singur ochi”, ne spune cu un ton compătimitor Ale­xan­dra în timp ce le facem loc să trea­că celor două personaje din The Mi­ni­ons. Pentru că trupul le e greu și nu își pot găsi un punct de sprijin, ei sînt purtați de mîinile care le atîrnă mai a­proape de scenă. Picioarele mici și sub­țiri se cunosc că sînt ale unor fete care, din cauza trupului greu, se mișcă în­ce­tinit. Cînd vine rîndul ca cei doi pre­­­zentatori să îi întrebe cine sînt și de ce vor să cîștige, cei doi infirmă din cap, semn că nu au cum să vorbească, iar sala îi aplaudă și îi urmărește cu privirea de la un capăt la celalălalt al scenei. „Mă întreb cine îi va opri la final și cum se vor întoarce”, adaugă Alexandra care pare să fie mereu gata pentru a le da o mînă de ajutor.

O panteră mov și una gri țopăie pe scenă încercînd să zîmbească din mustăți.

O panteră mov și una gri țopăie pe scenă încercînd să zîmbească din mustățile care le stau desenate pe fa­ță. Încă de la intrarea în sală se alintă, miaună și se pupă scurt, ca și cum ar face ceva pe furiș, însă pe scenă par să prindă curaj. În timpul defilării dau din fund și fac prietenos din mînă tuturor celor care îi aplaudă. Deși ma­jo­ritatea cuplurilor sînt formate dintr-un personaj feminin și unul masculin, prin sală s-au plimbat toată seara Slash de la Guns and Roses și Ozzy Os­bourne. Unul cu chitara în spate, iar celălalt mereu cu ochelarii pe ochi și cu degetele împreunate în poziție de „rock on”, nu scot niciun cuvînt, de teamă să nu le fie dezvăluită iden­ti­ta­tea. După ce fiecare și-a recăpătat cîte un loc prin public, la baie se împart sfaturi și se pudrează fețe triste. „Lasă, mergem la afterparty și acolo sîntem toți cîștigători”.

Autor:

Mădălina OLARIU

Secretar general de redacție Opinia studențească, student în anul I master la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la UAIC.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top