Francofonii s-au mutat în Caraibe

1001 de măști Niciun comentariu la Francofonii s-au mutat în Caraibe 41
Francofonii s-au mutat în Caraibe

La „Parada măștilor”, personajele de poveste, din desene ani­mate sau din filmele horror s-au adunat ca într-o peliculă de film care rulează toate epocile. „S-au înscris foarte puțini în com­petiție, sînt timide personalitățile noastre”, îmi spune tînărul francofon cu masca legată la ceafă, care pe spatele unui afiș cu „Balul Mascat”, încearcă să repartizeze participanții pe catego­rii: cel mai bun costum, cel mai frumos cuplu sau personaj po­zi­tiv și negativ. Însă pentru că „vedetele” de cinema preferă să se pozeze neîncetat, pe scenă urcă doar 15 personaje.

Astfel, Jack Sparrow, Lordul Pirat al Mării Caraibelor, are pri­oritate în seara asta. Rolul de căpitan cu „cel mai bun costum” îi era parcă predestinat, de la apariția sa prin amalgamul de măști, blitz-urile cele mai multe au strălucit asupra lui, iar fetele au alergat să facă selfie-uri cu „răpitorul de inimi și co­mori” cum îl numește în bătaie de joc fata cu cornițe roșii de drac. Totuși la aceeași categorie a fost apreciată și „Sailor Moon”, fată subțire la trup și cu ținută de păpușă ani­me, care cu zîmbetul larg, a reușit să cîștige foarte repede simpatia spectatorilor. De două ori, cu o apariție scenică la fel de spectaculoasă, la categoria personaje pozitive fluturîndu-și mantia neagră în aer, a urcat scările neînfricatul ZORRO. Cei care au concurat pentru categoria „cel mai frumos cuplu” au ieșit învingători cu toții, for­mînd dintr-o pereche de oi și cinci doctorițe din „Grey’s Ana­tomy ”o echipă veselă susținută de către public.

La polul opus, la categoria personajelor negative, au fost de­semnați Joker-ul cu fața albă, părul verde și gura roșie mare, ce-i trece de limitele normale, apoi Hannibal, venit la bal cu o mas­că specială, ce semăna mai degrabă a botniță și cu sca­ra din spatele său, care le-a plăcut membrilor juriului, spu­nînd că „știu de oameni cu scara la cap, iar acum au întîlnit și un personaj inedit cu scara la spate”.

Celor cinci jurați, membrii ai asociației, dar și sponsori ai eve­nimentului, nu le-a trebuit mai mult de 10 minute ca să fa­că aceste nominalizări. În acest timp, ascunși sub măștile colo­ra­te, tinerii din Sala Pașilor Pierduți au răscolit prin amintirea „anilor de liceu”, cîntec fredonat cu drag chiar și de Mihai și Da­na, protagoniștii filmului, pe care i-am surprins sărutîndu-se cu foc printre mulțime. Celor care au vrut, dar nu au participat la paradă sau doar au purtat măști pentru a se integra în am­bianță, nu le-a rămas decît să-și pună măștile în cui și să vină anul viitor, la posibila a XIII-a ediție. Asta dacă pînă atunci Jack Sparrow nu o să își ia în serios rolul de căpitan și dacă nu o să-i ducă pe toți în Caraibe.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top