Electroniștii au stins luminile Iașului

1001 de măști Niciun comentariu la Electroniștii au stins luminile Iașului 19
Electroniștii au stins luminile Iașului

Înarmați cu vuvuzele colorate, fluiere și steaguri, studenții ieșeni au reușit marți să alunge ploaia care s-a așternut încrezută peste oraș, chiar dacă vîntul rece părea să amenințe cu furtuna. În fața centrului comercial Iulius Mall, sute de tineri s-au reunit sub culorile a peste zece asociații și ligi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asa­chi” Iași. Fiecare a încercat să-și reprezinte cît mai bine organizația căreia îi aparține și dacă tricourile personalizate nu au ajuns pentru toată lumea, atunci carioca și creta au pictat inițiale și însemne pe fe­țe­. După ora 18.00, traficul a fost paralizat chiar din zona Bahlu­iu­lui, cînd armata de studenți a început să defileze.

„De n-ar fi Cons­truc­ția, Iașul n-ar mai fi oraș”, stri­gă cu înverșunare viitorii ingineri din Asociația Studenților și Absol­ven­ților Facultății de Construcții și Instalații (ASAFCI), care poartă căști albe de protecție pe cap și merg în­crezuți pe străzile largi, ținînd în mînă pancarde cu diferite proiecte de construcții. Alți studenți cu tricouri și bentițe vișinii, strigă cît îi țin plămînii „Chemis-Chemis”, iar mascota din avanpost a prins for­ma unui pahar conic folosit în labo­ratoare de către chimiști. De data aceasta, determină proporția de bu­­nă dispoziție a membrilor asocia­ției, întrucît, din cînd în cînd, îi antre­nea­ză să intre în reacție și să fie mai gălăgioși decît celelalte ligi.

Fluierăturile nu s-au oprit de­loc pe toată durata paradei, iar versu­ri­le improvizate ca la meciurile de fotbal întorceau privirile tuturor trecătorilor, unii confundîndu-le cu protestele stradale. Manifestan­ții din dealul Copoului, de la Agrono­mie, cît și cei de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” au coborît pînă în piața din fața Palatului Culturii, unde alături de mediciniști și cei de la Arte i-au întîmpinat pe inginerii din „Tudor”.

La întîlnirea celor aproximativ 30 de asociații, Bulevardul „Ștefan cel Mare” arăta ca un curcubeu miș­cător, mai ales cînd dubițele încăr­cate cu majorete au adus și muzica dată la maxim în boxele gigante. Acest ring de dans ca într-un carnaval brazilian a pornit, după cîte­va mișcări și aranjamente, spre Casa de Cultură a Studenților pentru a primi note pentru „sesiunea aștep­ta­tă”, după cum este catalogat festivalul de către organizatori. Espla­nada a părut neîncăpătoare a­tunci cînd Adrian Căliman a întrebat pu­hoiul de tineri dacă sînt gata să trea­că la etapele pentru desem­na­rea cîș­tigătorului. Trofeul a mers către Liga Studenților Electroniști, care au acoperit mulțimea cu un nor de praf verde. Astfel, la sfîrșitul paradei singurii nori care se mai vedeau erau cei de culoare și de bucurie, măcar pînă la următoarea sesiune, cea mai puțin așteptată.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top