Dansul de-a cadina

1001 de măști Niciun comentariu la Dansul de-a cadina 3

“Pe muzica asta se pun bazele dansului arabesc. De asta e mai sacadata”, imi explica o colega de grupa. Intra profesoara de dans oriental clasic egiptean si ne imparte esarfele de pus in jurul taliei. Ne asezam in cerc, iar fiecare miscare facuta produce instantaneu si un zornait al banutilor de la solduri. “Nu o sa reusiti sa dansati armonios daca nu va relaxati si nu o faceti cu placere”. Maestra noastra de dansuri are miinile pictate cu henna, o substanta neagra, iar parul brunet si lung  da eleganta miscarilor pe care le executa.

Ne remarca “pe cele noi” si ne intimpina cu un sfat: “voi trebuie sa lucrati acasa, ca sa ne ajungeti din urma”.

Incalzirea umerilor: citeva miscari ca la ora de sport din liceu, apoi se trece la muschii gitului. “Trebuie sa va imaginati ca gitul se misca pe un slide orizontal, de la dreapta la stinga. Este mai greu la inceput”, spune profesoara uitindu-se la mine. Ridicam miinile deasupra capului, ca la meditatia yoga si incepem sa dam din cap ca porumbeii. Spondiloza precoce isi spune cuvintul.

Viitoarea “Clona”

Apoi, vine partea cea mai “senzuala”: soldurile. Aparent, “datul din fund” este foarte simplu, te bitii putin si faci banutii de pe esarfa sa zornaie. Dar, este o intreaga tehnica. Picioarele iti amortesc dupa un minut de stat pe pernute, bazinul refuza sa se miste si pocnesti din toate incheieturile. Mai facem putina incalzire, dupa care “opturile orizontale” incep sa semene oarecum a dans oriental. Incet, incepem sa combinam onduleurile cu miscari de umeri, desi nu prea reusim sa le sincronizam.

Ramin la meditatie dupa “curs”, ca sa invat sa-mi impresionez partenerul de cuplu. Acum, miscarile devin mult mai senzuale, mai ample. Incep sa rid, pentru ca mi se sugereaza sa “trag” priviri lascive in timp ce dau din buric. Trebuie sa imi cumpar o costumatie cit mai stralucitoare. Nu ar strica un ulei pentru masaj si o seara romantica in doi este garantata.

Dupa o ora si jumatate de dansat din toate formele mai mult sau mai putin voluptoase merg hotarita acasa, sa-i arat partenerului ca in caz de vrea ceva special, pot sa ma prefac si in cadina.

Adriana ZAVOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top