“Cum e soia pentru carne”

1001 de măști Niciun comentariu la “Cum e soia pentru carne” 0

Asta mi-a raspuns baiatul de la “WeedShop”-ul de pe bulevardul Independentei cind l-am intrebat daca e asigurata calitatea si “nu o sa imi iau teapa”. “Depinde de fiecare cum reactioneaza, de organism. Stii, asta-i un inlocuitor pentru marfa adevarata”. Magazinul vinde substante euforice cu efecte asemanatoare marijuanei, dar legale. Baiatul de la masa nu are chef sa dea prea multe detalii. Ma priveste lung, raspunde scurt la intrebari si cind vrea sa incheie fortat conversatia,  priveste inapoi spre laptop. In afara de biroul la care sta, magazinul e gol. Nici un raft, produs expus sau mostre gratuite. Doar o lumina verde care se poate vedea si de afara. Restul e ascuns privitorilor, pentru ca usa e acoperita.

“Avem “Salvie”, “High Life” si “Dream”, toate la 30 de lei pliculetul de jumatate de gram, la oferta, scrie pe usa”, sint informat prompt. “Salvia e de “soc”, te ia repede, e foarte intens efectul si tine putin. Eu am ris foarte mult”, continua baiatul. Celelalte produse nu sint atit de puternice ca primul, dar dureaza mai mult. In timp ce “High Life”-ul, cel mai cautat si mai vindut, tine vreo jumatate de ora, “Dream” te poate duce si doua, trei ore. “Unii mi-au povestit ca cica i-a tinut si trei zile”, adauga vinzatorul zimbind. “Eu inca nu l-am incercat, dar urmeaza”, recunoaste el.

Sertarul cu surprize

Pina acum deja crede ca am venit, la fel ca multi altii, doar sa-mi satisfac curiozitatea. “Hai sa incerc si eu niste “High Life”, daca tot e la moda”, ii spun si baiatul zimbeste. Se apleaca si scoate un pliculet dintr-unul din sertarele biroului. Ceva nu se potriveste. Pe spatele produsului scrie ca amestecul de plante este folosit inca din timpuri stravechi pentru relaxare sau diverse ritualuri. Insa jos, pe ultimul rind, avertismentul pare destul de clar: “Acest produs nu este destinat consumului uman”. Ca si cum ar vrea cu aceasta propozitie sa indeparteze orice banuiala, acuzatie sau problema. Oricum, cu politia n-a avut probleme. Au venit odata sa vada despre ce-i vorba, dar n-aveau ce sa gaseasca in neregula atit timp cit totul e legal. Ma lamureste si pe mine dindu-mi ultimele informatii: toate produsele sint aduse din Marea Britanie si nu comandate de pe vreun site autohton.

Se mai dezmorteste putin dupa ce ridic pliculetul si nu se mai simte amenintat de toate intrebarile si curiozitatile mele. “A, sa nu uit, ia si bonul fiscal. Si… distractie placuta”.

Mersi, a fost ok.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top