Cu ștampila-n buzunar

1001 de măști Niciun comentariu la Cu ștampila-n buzunar 4

Ieșenii au mers la vot. Sau cel puțin așa au arătat ieri, ultimele sondaje de la Biroul Electoral Județean (BEJ). Chiar dacă pe ici pe colo a mai lipsit cîte o ștampilă, lucrurile au mers strună. Poliția a investigat, s-au dat amenzi și cei prinși n-au rămas nepedepsiți. Județul Iași nu a luat premiu la fraudele electorale, dar o mențiune tot a meritat.

Au fost, însă, unii mai șmecheri, care și-au făcut datoria pe sub mînă și au scăpat cu basmaua curată. Oricum, reprezentanții partidelor nu s-au oprit din împărțit sacoșe sau pachete nici în ziua alegerilor. Turismul electoral n-a stat nici el prost. Sătenii din Hărmănești, dornici să voteze, s-au agățat de mașinile pedeliștilor, și pînă n-au ajuns la secție de votare, nu au coborît. Primarul din Aroneanu, om descurcăreț, a vrut să-i ajute pe cei care au numărat voturile, să le fie mai ușor la noapte. S-a lăudat a fi trimisul Prefecturii, și, mai din vorbă-n vorbă, mai din priviri, a vrut să facă o centralizare.

La Valea Seacă, după ce s-au obișnuit cu alegerile săptămînale, sătenii nici nu s-au gîndit să închidă barul de vizavi de secția de votare. Păi unde să mai petreacă votanții după ce s-au chinuit să nimerească ștampila în mijlocul căsuței? Din păcate, a fost sesizată Poliția și cel mai probabil barul a fost închis.

La alegeri, după programul de opt ore  

O președintă de secție din Bivolari a luat ștampilele de vot acasă. S-a gîndit ea că ar fi mai bine să le țină sub pernă toată noaptea, ca să nu le fure cineva. Pentru fapta ei miloasă, a fost amendată bine, așa că n-o să-i mai trebuiască ștampile în viața ei.

Sătui de atîția votanți, membrii unei secții de votare din Tătăruși s-au gîndit să ia o pauză de masă, așa că pe la ora 1, au închis secția și au lăsat oamenii să aștepte la poartă. Cei de la BEJ au avut grijă să le bage mințile în cap și cu un telefon au rezolvat problema, așa că masa a durat doar zece minute. Destul timp ca ei să înghită un mititel. Primarul din sat a fost prea ocupat să continuie campania electorală, după gard.
În turul al doilea așteptăm acum un mare praznic în cinstea candidaților care au picat duminică trecută și un sabotaj în masă la Dăbuleni. Sătenii au votat cu președintele Băsescu.

Alexandra ȘANDRU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top