Cu ochii la panou

1001 de măști Niciun comentariu la Cu ochii la panou 1

„Îți place să te dai artistă, nu?”, se aude de pe tușă o voce pusă parcă pe harță. În astfel de ocazii cu rost de haz, fair-play-ul pare să nu mai conteze și sala răsună îndată de un rîs forțat. E lesne de înțeles că bîrfele au mereu alt gust dacă sînt împărțite în grup și de aceea Marina nu se sinchisește de gluma îndrăzneață a co­le­gei sale.

Driblează vioi în continuare, de parcă ar vrea să înțeleagă cu toții că înălțimea ei nepotrivită pentru a­cest sport nu o face mai puțin energi­că.

Pentru două ore, Alina, Sorana, Beatrice, Clara, Gabi, Adelina, Ma­rina, Claudia și colegele de te­ren au renunțat la farduri, tocuri și miș­cări grațioase și încep în for­ță an­tre­namentul. Încăperea rece, cu ecoul ei neprietenos și urmele vineții lăsate de mingi pe picioarele lor zvelte, nu par să fie pentru cele unsprezece bas­chetbaliste un motiv destul de bun încît să nu se prezinte în fiecare mier­curi după-amiază în Sala Sportu­ri­lor.

Căpitanul de echipă știe foarte bi­ne mersul treburilor și printr-o bă­taie de palme își adună colegele în jur. Dacă la început încălzirea pare o ședință foto în care cele unsprezece sportive încremenesc pentru cîteva secunde în poze drepte și fără expresie, spre final exercițiile se transfor­mă în mișcări timide de contorsio­nism.

De parcă instinctele de baschet­­balist răspund numai la zgomote stridente și sacadate, runda de exerciții este întreruptă fără veste de fluierul an­tre­norului. După ce elasticitatea a fost verificată și mușchii pre­gătiți, es­te rîndul vitezei și al coordonării să fie puse la încercare. „Clara, nu fi le­neșă, ține blocat cum trebuie!”, se au­de vocea plictisită a antrenorului, care, sătul de atîta plimbat cu mîinile în șold, mai ceva ca o mătușă nemul­țu­mită, ia un loc lîngă mine. „Ești cam scundă pentru baschet, nu crezi?”, mă întreabă acesta cu vădit interes. „Mama m-a trimis aici. Zice că o să mai cresc dacă joc un timp baschet”, vine răspunsul meu deloc inspirat. Nu are timp să mă încurce cu alte în­trebări, deoarece se grăbește să o aver­tizeze pe fata cu pielea ciocolatie că „your defense is no good, no good”.

Antrenament pe repeat

Nici colegelor de teren nu le mer­ge mai bine: fie că execută „prea mult dribling” sau că nu sînt „cu ochii la panou”, antrenorul are cîte o nemulțumire pentru fiecare. În astfel de cazuri, baschetbalistei cu înălțime de balerină nu de puține ori îi scapă printre dinți o înjurătură îndîrjită. Tre­buie să ai nervi tari dacă ești mică de înălțime și te încăpățînezi să joci bas­chet, așadar e mai bine să mă mut în sala alăturată, unde „un movimiento senzual” a fost uitată pe repeat.

Elena GHERASIM

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top