Cu măștile la vedere

1001 de măști Niciun comentariu la Cu măștile la vedere 5

Studenții francofoni au oferit prilejul tuturor prințeselor să-și găsească prinții, celor sătui de portul zilnic să îmbrace unul nou, iar visătorii au putut fi pentru o seară personajul pe care îl idolatrizează. Cei încrezători în masca lor de zi cu zi nu au mai vrut să poarte o alta. Doar body paintingul i-a mai convins să-și diversifice aspectul.

Muzica bună l-a trezit pe Dracula cel însetat, dar două cornițe aprinse pe capul unei diavolițe îl potolesc. Un faraon rătăcit o caută pe Cleopatra în zadar, iar o japoneză încrezătoare ia la dans un doctor. Autoritățile sînt fete ce poartă cu mîndrie jacheta Poliției și nu se dau în lături de la a da amenzi și a folosi cătușele. Rochia de ziare a unei fete cu bucle a ajuns ferfeniță acasă din cauza multor dornici de a citi un început de reportaj. Doar un mic extraterestu din „Avatar”, ce stă timid într-un colț, stîrnește valuri de admirație, urmate de „premiul pentru cel mai original costum”.

Pe trepte, în fața sălii, personajele din film ies la o gură de aer și se regăsesc mai ceva ca la televizor. Pe buzele tuturor e replica: „Tu ce ești?”. Și perechile de umeri se ridică neștiutoare, iar privirea face drumul din cap pînă-n picioare pentru a ajunge la o concluzie.

Cu puțin înainte de miezul nopții, cînd vraja Cenușăresei se apropie de sfîrșit, aud în stînga mea o voce prefăcută: „Fată, mă ustură rujul ăsta, e normal?”. Doi băieți năzdrăvani au vrut să fie și ei fete pentru o seară: o rochiță, o pereche de ciorapi, o poșetă, puțin fond de ten și un ruj roșu i-au făcut să creadă că au descoperit tot ce era de aflat despre sexul opus. Asta pînă cînd rochia a început să cedeze, iar ciorapii, prea subțiri, încep și ei să nu mai facă față picioarelor butucănoase, și observația „Fetelor, da ce colăcei aveți!”, i-au făcut să se evapore și să revină la hainele lor obișnuite.

Tinerii au plecat puțin după ora 12 noaptea din Sala Pașilor Pierduți, îndreptîndu-se spre clubul Skye. Puțini și-au mai luat măștile de bal cu ei.

Andreea JUGARU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top