Comoara din Insula Lesbos

1001 de măști Niciun comentariu la Comoara din Insula Lesbos 0

“O data si bine”. Asta este ideea de la care am pornit la brat cu viitoare mea “sotie” in cautarea nuntii perfecte. Buget gras si supunere totala, ca sa-mi multumesc domnisoara. Ca pentru orice cuplu, gasirea hainelor in care vom spune rasicat “da” nu este un lucru tocmai usor. Rochia trebuie sa fie neagra si smochingul meu rosu, culorile ei preferate. Cu putin efort citiva vinzatori inteleg ce vrea de fapt consoarta mea: o rochie din materiale vaporoase, nici prea incarcata, nici prea simpla, broderie manuala si multe altele. Pentru mine, desi este mult mai simplu, nimic. Cu pupilele dilatate de uimire atunci cind inteleg ca de fapt noi doua formam un cuplu, doamnele au doar sugestii care nu ma incinta: “va putem arata un costum barbatesc”. Desi vreau sa imi pastrez aerul de barbat al casei, nu vreau sa uit de feminitate.

Vitrina cu verighete ma forteaza sa ii spun logodnicei mele aceeasi fraza: “Hai sa incercam si aici”. Cererea noastra de platina si diamante ne pun in fata tonului zeflemist al bijutierului de serviciu: “Gravura nu este o problema, 20 de RON bucata. Verigheta in sine costa…”. Ca si cum 2000 de euro ar fi o piedica pentru a-mi face partenera fericita. La fel nu este nici luna de miere. Plicitisita de numeroasele croaziere, Laura este incintata de propunerea mea. Noua zile la Burj-al-Arab in Dubai, acolo unde “altii se duc doar pentru o cina”, dupa cum ne spune zimbind domnisoara de la agentia de turism de la tirgul de nunti.

Coriolan omoara barbatul din tine

Cu una din sutele de probleme rezolvate, ne impotmolim unde ne asteptam mai putin: la alegerea invitatiilor. Cind intr-un final gasim ceva pe negru, viitoarea mea sotie nu este multumita, oricit de mult s-ar stradui reprezentanta firmei frantuzesti sa o convinga ca sint cele potrivite. Si oricum, ar fi fost prea ieftine pentru noi: 150 de bucati de carton cit jumatate din pretul unei rochii. Dupa mai multe ture de salon, sotia mea ocheste un stand cu perle. Se pare ca firma Coriolan, venita tocmai din Rhodos, face orice sa  ne vada multumite: “Putem inlocui aceste perle cu unele negre, de care va doriti”, ne explica domnisoara cu un accent ciudat. Bineinteles, totul in schimbul a aproape  4000 de euro pentru un set complet, dar se stie ca bijuteriile fac parte din micile bucurii ale unei femei. Chiar daca nu ii sint satisfacute toate, partenera mea poate fi sigura de un singur lucru: poate alege orice, atit timp cit nimeni nu fura mireasa.

Adriana ZAVOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top