Coasta de Azur e pe CD

1001 de măști Niciun comentariu la Coasta de Azur e pe CD 0

Eu vreau să ajung în Las Vegas, asta mi-am dorit dintotdeauna și cu as­ta am plecat în gînd la Tîrgul de va­canțe și timp liber, considerînd că-i cea mai bună ocazie să ajung în lo­cul mult visat. Din păcate, se pare că românii nu sînt interesați de astfel de destinații exotice, întrucît cele mai multe oferte sînt pentru plecări în Tur­cia, Grecia, Bulgaria și cîteva spre Egipt. După ce fac de două ori ocolul stan­durilor, găsesc într-un colț un panou care mă anunță că pot pleca pe Coasta de Azur.

Mă apropii și doam­­­na, amabilă, mă poftește să iau loc, căutînd printre pliante. „De fapt, Coas­ta de Azur e pe CD, imediat v-o dau”, se scuză femeia. Prin spatele meu trec doi indivizi de vîrsta a treia, și-i aud: „Ce, nu vrei în Grecia?”. „Nu, n-am dolarii, adică n-am euro­le­le la mi­ne”.

Mai departe, o tînără mă cheamă-n Turcia. Dar la cît de convingătoare e, prefer să mă leg la ochi și să traversez bulevardul Carol I. Îi spun că nu am o sumă în minte, că vreau doar să plec în Egipt și, după ce se gîndește cîteva minute, nu-i vine nici o idee de ofertă în minte: „Mai bine îmi lă­sați o adresă de mail și un număr de te­lefon și vă trimit eu oferta”. E de-a­juns să-mi spună și că în preț nu-s in­cluse taxele de aeroport și asigurarea medicală și deja fac pași către alte com­panii.

Cel mai tare din hangare

De supărare, hotărăsc să mă arunc. Nu, nu de pe Hotel Unirea, ci din a­vion. La standul companiei de avia­ție Omega – Tehnoton mă pot îns­cri­e la o săritură cu parașuta sau un zbor cu planorul. Aici, unul din tipi e îmbrăcat în căpitan de avion, cu că­mașă albă și cravată bleumaren.

Mă informează însă că un salt „de agrement”, cu instructor, costă 125 de eu­ro, iar pentru a obține brevet de pa­ra­șutist, trebuie să plătesc 1000 de eu­ro, în care intră instructajul teoretic și 25 de sărituri de antrenament. Faptul că Aeroclubul se află, așa cum scrie pe un afiș, pe Strada Aviației, mă pune puțin pe gînduri. Au pus nu­me­le străzii după club sau cei care l-au înființat au căutat șoseaua unde să-l construiască?

Mai primesc un pliant și, mul­țu­mind, mă îndepărtez hotărît și de la standul acesta. Între o vacanță de 500 de euro în Grecia, trimis acolo din ne­atenția fetei căreia i-am spus că vreau să merg în Egipt, și un salt din a­vion de 125 de euro, la vară aleg Costineștiul de cinci stele și cazarea de doi lei.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top