Cine și-a pierdut penele în „Skye”?

1001 de măști Niciun comentariu la Cine și-a pierdut penele în „Skye”? 16
Diana Găină

De Dragobete, membrii Ligii Studenților Economiști (LSE) au scos dragostea de vînzare. „Love as a business” a fost mesajul petrecerii organizate pe 24 februarie în clubul Skye. Dacă unii au fost dispuși să lase cinci lei la intrare, alții au lăsat și aproape 160 lei pentru o vodkă „Smirnoff” ca să se poată bucura de dragoste.

Deși afișul organizatorilor era promițător și părea că va fi o petrecere care nu va putea fi uitată ușor, seara a fost una ca oricare alta. Fără dulcegării, fără concursuri și fără premii. Atît de obișnuită încît și DJ-ii căutau ceva captivant pe telefoane, iar mixurile se dezlănțuiau în voie. Văzînd că atmosfera nu se schimbă nici după cîteva ore bune, organizatorii au hotărît ca măcar ei să încingă ringul de dans, imitînd trei pași în mijlocul scenei elecrizată de luminile multicolore. Singurele indicii că ar fi fost vorba de ziua Dragobetelui sînt trei pene de pe podea, semn că aici a fost rănit cupidonul nos­tru românesc înainte de a-și lua zborul către un alt loc de distracție.

Cine sărută fetele

În căutarea distracției și a lui Cupidon au plecat și cei ca­re nu s-au lăsat convinși de distracția din Skye. Zgomotul ademe­nitor îi conduce spre Canabis. Aici sărbătoarea abia a în­ce­put și, cum ar spune legenda, sigur aduce belșug gospodari­lor, adică patronului și barmanilor pentru că băutura e ce­ru­tă ca în deșert. Belșug se pare că va fi și pentru „zburătorii” care vor marca o logodnă ludică, cel puțin pentru o seară, după cum declară băieții de la microfoane: „Ți-am dat un inel” ultimul cîntec de la karaoke din seara asta. Romanticii și-au invitat domnițele la dans, iar ca răsplată au primit cîte o sărutare modestă sau chiar sub lumina blitz-urilor pentru ca Facebook-ul să știe a cui nuntă va urma sau care sigur nu va avea loc din cauza detaliilor picante.

Cu inel sau fără, tînăra în rochie albă de dantelă este un fel de mireasă a tuturor, urcată pe masă cu sticla de bere în mînă, le dansează băieților cu tot sufletul, picioarele ei fiind trofeu pe care l-au atins aproape toți.
Sub influența fumului sau din prea multă bucurie că vine primăvara, studenții adunați în Canabis parcă țipă cu mîi­ni­le în aer: „Cine e cu noi strigă: Oooo/Cine e cu Mafia striga: Oooo”. Vedeta serii e o Ileană Cosînzeană cu părul creț prins cu fundiță la spate și ie ro­mâ­nească cu broderie roșie de flori și spice coapte, deși în blugi albaștri, se rotea în hora mare, cîntînd cu foc „Ioane, Ioane/ Toată lumea doarme/Numai eu nu pot să dorm…” iar flăcăii ar fi vrut pentru moment să-i cheme Ion pe fiecare. Dra­go­betele nu a fost de găsit, însă probabil s-a pierdut un­deva între business și tradiție.

Autor:

Diana GAINA

Libertatea mă definește, sînt dinamică și deschisă pentru tot felul de experiențe. Îmi place să cunosc oameni noi și povești inedite prin care să se reflecte realitatea obiectivă și viața plină de culoare.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top