Cine lasă paranormalul la ușă

1001 de măști Niciun comentariu la Cine lasă paranormalul la ușă 2

Ștefan Mihai avea de toate acasă: ani­­male, acareturi, bani și utilaje, îi mai lipsea o soție. Angela era des­păr­ți­tă de băr­bat de doi ani. S-au iubit mult la în­ce­put, da’ o „intrigantă” și-a bă­gat coa­da, pînă Angela a găsit re­zolvarea.

Familia Dinu Mihai și Maria tot doi ani au stat despărțiți, n-aveau spor, nici reușită și totul era pe dos. Nici Doinița, „doamnă bine, la 37 de ani” nu reușea să-și găsească fericirea ma­tri­monială lîngă „un om care să schim­be butelia cînd e nevoie și să îmi aducă o floare de 8 Marte”. Toți au obținut rezultate garantate sută la sută după ce au apelat cu deosebită încredere la vră­jitoarea, tă­mă­­duitoarea și clar­vă­ză­toa­rea Irina, ca­re re­­zolvă cazuri lipsi­te de ori­ce speran­ță și cu ca­re poți in­tra „în le­gă­tu­ră di­rec­tă pen­tru un clik”. Ea nu fo­lo­seș­te po­țiuni ma­gice din ochi de rîmă leșinată lîn­gă un catîr șchiop, frun­ze us­cate de brad și linte vînturată în pa­tru zări, ci, ală­turi de tămă­du­i­toa­rea vră­ji­­toarea Ro­dica Gheor­ghe, fii­că di­rec­tă a Mamei Omi­da, rezolvă „ex­pre”, prin telefon, „or­i­ce probleme, de la ori­ce distanță vă aflați”.

Am și eu un necaz. Nu-mi găsesc pe­rechea, deși de mult îmi doresc să mă mărit. Cică nu-s fată rea, ba chiar sînt pîinea lui Dumnezeu, nu apelez la tertipuri femeiești dacă „mă înfrunt cu situații dificile”, (mai degrabă aș apela la ea), n-am standarde greu de atins, pentru că îmi plac în egală măsură în­ghițitorii de săbii și savanții din Con­go, atît timp cît „îs băieți de ca­rac­­ter”. Dar am un cusur: sînt iute la mî­nie și îndată mă pot transforma „în­tr-un monstru al terorii”. Iar dacă vrei să mă scoți în oraș, ar fi bine să ai o frun­ză fumegîndă în buzunar și un strop de cerneală după ureche: îmi place na­tura și mereu mă sensibilizează mirosul zia­rului de dimineață. Pî­nă la ur­mă, aflu și că vi­ne­rea rimelul se va lipi mai bi­ne, iar rujul va per­sista mai mult, pen­tru că astrele îmi sînt favorabile.

La ezoterici, totul se schimbă. Nu e timp de ghicitori, nici de descîntece, aici capul lucrează. Dacă vrei să porți o „discuție ezoterică”, trebuie să știi că totul are o explicație și că „nimic nu e paranormal, totul e absolut normal”, așa cum ne îm­păr­tă­șeș­te AlecsRO, o dom­ni­șoa­ră spirituală, cu chef de vor­bă, ca­re vrea să își facă „multipli prie­teni”. Cruela e un peștișor autentic, pa­sionat de tarot, Victor, pasionat de gnoză și de reiki, este interesat de or­i­ce subiect cu ca­rac­ter ezoteric, iar Lara, un „trandafir sălbăticindu-se în­tr-o vază”, ne inițiază pe toți, astfel în­cît să ajungem, treptat, la rangul de Ma­gi­cian specializat in cartmanție și ta­rot.

Eu sînt Elena și mai bine îmi văd de treabă. Astrele și clarvăzătoarele si­gur mă au în baza de date. Rîdem, glu­mim, da’ eu semnez Anonim!

Elena GHERASIM

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top