Cînd zînele îl bîntuie pe Cuza

1001 de măști Niciun comentariu la Cînd zînele îl bîntuie pe Cuza 0

Mă strecor printre ceilalți petrecăreți și pășesc alert în Sala Pașilor Pierduți. Pe holul de la intrare, cu zîmbetul pe buze, cîțiva studenți mă ajută cu hainele în plus și îmi înmînează biletul cu care mai tîrziu mi le voi recupera. Apoi, ca să fiu în ton cu evenimentul, îmi așez masca și sînt gata de petrecere. În sala imensă se adună, încetul cu încetul, o mulțime de personaje și îndată încăperea se dovedește neîncăpătoare pentru atîția fluturași, zîne și îngeri. „Eu sînt Scufița Roșie, iar acum caut pădurea care duce la bunica” se aude la cîțiva pași.

Întoarcerea lui Michael

Moartea se plimbă de nebună pe ici-colo, nereușind să ajute pe nimeni să treacă Styxul, întrucît sosiții sînt preocupati mai mult de fotografiat și dansat decît să îi facă ei pe plac. Faraonul nu își găsește soția, fără să observe că aceasta era în spatele lui, iar doctorii sînt în căutarea unui nou virus gripal provenit de la șoarecii de bibliotecă. „Eu nu sînt deghizată, am venit cu grupul de prietene, una dintre ele fiind Lady Gaga”, zice o studentă unui curtezan.

„Știi că se iau urmele de sînge, nu?”, întreabă Victoraș politicos, după ce mai îmbrățișează cîte un nevinovat, implicîndu-l în ancheta poliției, „Șurubelnița buclucașă”. Din boxele uriașe, muzica antrenează personajele într-un ritm vesel, apoi haotic, și, spre final, obositor. Pe „Mărie și Mărioară”, sala a întins o horă înfocată, picioarele repezindu-se de colo-colo, iar la „Brașoveanca” ropotele tocurilor răsună puternic.

Într-o parte, timidă și cuminte, stă o fată de pe Pandora. Fotografiat de toți curioșii extraterestrul albastru zîmbește sfios. „Ea va cîștiga cu siguranță”, se aude în mulțime vocea unui tînăr. Doar înălțimea fetei îmi amintește că sînt la un bal mascat și nu pe altă planetă, că de altfel arată aidoma ființelor colorate din film.

Parada așteptată de toate personajele pune față în față oameni și ființe văzute doar în SF-uri, îngeri și demoni, Frumoase și Bestii, fluturi și păianjeni sau artiști precum Michael Jackson și Lady Gaga. Seara și-a ales cîștigătorii, extraterestrul monocrom și extravaganta Lady Gaga impresionînd publicul, care s-a retras abia după ce „Avatar”, care a pierdut la premiile Oscar, a fost răzbunat la Iași.

Iulia CIUHU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top