Ce-ați făcut din inima lui Cuza

1001 de măști Niciun comentariu la Ce-ați făcut din inima lui Cuza 22

Nici bine n-am scuturat portofelul prin magazine, de Ziua Îndră­gos­ti­ți­lor, că a mai apărut din neant și Dra­go­betele. Dacă unii o iau ca pe va­rian­ta autohtonă a aceleași săr­bă­tori, pentru mine n-a fost decît ocazia pen­tru a mă recompensa în fața co­le­gei mele, pentru toate răutățile de-a lun­gul anului. Dragostea nu o arăți doar o dată pe an decît dacă ești la de­tenție și aș­tep­ți vizita din partea so­ției. În rest nu are rost pentru ceilalți.

Pentru Liviu și cei peste o sută de prieteni pe care i-a adunat în Piața Unirii, se pare că situația nu a fost chiar așa. Mai mult, au vrut să arate tu­­tu­ror cît de mult se iubesc ei, ro­mâ­neș­te mai ales, au făcut o ini­mă umană lîngă statuia lui Cuza.

N-am vrut să fiu pe post de aortă în organul lor, dar poate așa aș fi aflat ce înseamnă „Dragobetele să­ru­tă fetele”, cum s-a chemat și evenimentul cu pricina. „Poate s-au adunat pentru Sida sau cancerul la sîn, cine știe?”, i-a spus un bărbat soției sale, în timp ce se plimbau pe lîngă Hotelul Traian. Un cuplu de tineri s-a ridicat de pe ban­că și s-a amestecat în grupul deja format, iar două fete mai că s-ar fi alăturat, dacă n-ar fi venit tram­va­iul în stație.

Aproape de infarct

„Să fie o fată după un băiat”, spu­se tî­­nărul în fața celor adunați. Tinerii s-au pus în șir indian, așteptînd semnalul din par­­tea băiatului cu portavocea în mî­nă.

Cîteva mîini ridicate în centrul pieței, un grup de trei persoane care de­limitau inima și după micul țiuit auzit din portavoce, șirul a început să „curgă”. „Faceți inima pe două rîn­duri”, s-a auzit din fundal. De pe statuia din piață puteau fi văzuți tinerii cum se îngrămădesc unul în altul de parcă ar fi micile celule de co­les­terol pe de o venă. De la ultimul etaj al hotelului Uni­rea, clienții stăteau cu fețele lipite de geam și și-au îndreptat aparatele către aceștia. Cîțiva curioși s-au și suit pe statuie pentru a privi mai bine ini­ma.

S-au prins de mînă și au început să facă un val. Chit că sincronizarea nu a adus deloc a un puls de inimă, tinerii și-au zîmbit unul altuia. Au strigat cîte un ura, iar din partea microbiștilor s-a și auzit ba cîte un „Hai, Steaua!” sau „Dinamo”.

Pentru cîteva secunde, mi-am pus mî­na la piept, să nu spună colega mea că nu sînt în consens cu cei prezenți. Din păcate, replica spusă de unul dintre studenții care stătea la poză mi s-ar fi potrivit mai bine: „uite așa arată o ini­mă izbită de statuie”.

George GURESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top