Cavalerii frunzei de marijuana

1001 de măști Niciun comentariu la Cavalerii frunzei de marijuana 14

Deasupra micutului magazin de la parterul blocului din cartierul Alexandru cel Bun troneaza blazonul in cinci colturi al “Weed Shop”-ului din zona.

Simbolul frunzei de cannabis e usor de recunoscut, iar acesta aduce zimbete pe fetele amatorilor de senzatii “legale”. Reticentii citesc cu atentie etichetele si se gindesc bine inainte sa cheltuie banii pe astfel de experimente, iar cei care deja au facut cunostinta cu astfel de produse, intreaba din prima care-i cel mai puternic produs si se multumesc sa descopere singuri efectele.

Florin pare a fi unul dintre “cavalerii” care servesc acestui blazon. Amestecul de plante incercat cu o zi inainte l-a nemultumit cumplit. Pusese mai multi bani decit altii la cheta si ajunsese sa fumeze cel mai putin. In timp ce majoritatea rideau si spuneau ca simt gust de capsuni, el isi lua pulsul si se mira de aroma de crema de miini ce ii ramasese pe cerul gurii.

De citeva minute bune sta de vorba cu vinzatorul ca sa afle care-s ingredientele unui plic de “High Life”, atit de laudat de amicii lui. Ii explica binevoitor vinzatorului ca e un client cu mare potential, ar putea sa-i puna o vorba buna cu multi din cartier. Degeaba, nu reuseste sa obtina o reducere. Ii spune ca il pierde de client in favoarea ofertelor de pe Internet. Ii este mai usor sa miste mouse-ul decit sa coboare pina la coltul blocului. Dar nu are pe cine indupleca si, pina la urma, “tipla” de plastic ia locul banilor in portofel.

Colectionarii de senzatii

Adi cu Vlad sunt incintati la culme ca exista un “Weed Shop” si in cartierul lor. Citisera pe forumuri ca exista o astfel de posibilitate si asteptau cu nerabdare marea deschidere. Pina la magazinul de pe bulevardul Independentei e cale lunga si au mai patit o data sa fie dati afara din taxi pentru ca isi aprinsesera nerabdatori tigara de fata cu soferul. Deja cunosc soiurile, efectele si, ca multi altii, se gindesc sa investeasca intr-un asemenea coltisor de rai. Din cite au observat, nu e nevoie de prea multa mobila, iar de vindut pot sta cu rindul. Si-au cautat deja site-uri pe net de unde pot cumpara plante “aromatice” de acest gen. Cel mai tare ii amuza avertismentul de pe pachete: “nerecomandat consumului uman, destinat studiului etnobotanic si colectionarilor privati”. “N-am auzit in viata mea o gogoasa mai mare. E ca si cum ar scrie “Fumeaza-ma!””, marturiseste Vlad rizind. Zimbetul lui tradeaza satisfactia unui “colectionar privat”.

Anca MATCOVSCHI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top