Campanie pentru Alejandro

1001 de măști Niciun comentariu la Campanie pentru Alejandro 0

Asociația Studenților Opiniști (ASO), te invită să semnezi petiția pentru stabilirea imnului oficial al Uni­ver­sității «Alexandru Ioan Cuza» din Iași. Prin această sem­nătură susții cau­za noastră, prin ca­re ești de acord ca melodia artistei Lady Gaga, Alejandro, să devină re­pre­zentativă pentru Universitate.

***

Înarmat cu petiția notată pe ju­mă­tate cu nume fictive și un entuziasm zdrobit între dinți, pornesc prin Sala Pașilor Pierduți în căutare de stu­denți dornici să o asculte pe Lady Gaga în difuzoare.

După vreo zece mi­nute de „Scuze, mă grăbesc la curs” și „Îmi pare rău, n-am timp”, fac rost de prima semnătură autentică, de la o tînără din anul întîi. Fata, îmbrăcată cu o haină albă și lungă, niște blugi albaștri care abia se vedeau din ca­u­za cizmelor înalte și accesorizată cu o pereche de ochelari de soare pă­tră­țoși, nici nu așteaptă să-i dau alte ar­gu­mente, căci aproape-mi smulge pi­xul nevinovat din mînă și îmi semnea­ză țanțoș hîrtia.

Îi mulțumesc și, condus de acest mic succes, aproape că mă reped că­tre un grup de fete abia ieșite de la oră. După ce reușesc să le captez atenția și să repet discursul de care deja m-am plictisit, acestea se uită una la cea­lal­tă și pufnesc în rîs. „Cred că glu­mești. Ești cumva de la «Savarina de weekend»?”. Încercînd cu greu să nu mă mo­­lipsesc și eu, îmi pun fața serioasă și le spun că nu-i o glumă și că ne mai trebuie doar cîteva semnături pentru a finaliza petiția. Deși nu reușesc să le conving, acestea se iscălesc pe foa­ie în timp ce ochii li se furișează prin fie­ca­re colț al holului imens, în căutare de camere ascunse.

Convins că poate din cauza locului nu reușesc să-mi îndeplinesc sar­ci­na, decid să mă întrept către in­tra­rea principală a corpului A. Pe drum, opresc un alt grup de doi băieți și o fată. Aceștia își schimbă imediat mi­mi­ca feței, băiatul cu plete negre sim­țindu-se cel mai jignit. Văzînd că nu am nici o șansă, o iau iarăși la pas, mai rapid de data asta, și scap doar cu „Bă, dar tu ai auzit de…sau de…”.

Ajuns la intrare, teoria mi-e dată peste cap și tot ce reușesc este să adun hazul studenților aflați în preajmă. Sin­gurul succes pe care-l am aici este datorat unor doi băieți de la Fa­cul­ta­tea de Fizică, aflați la fumat, ambii cu geci din piele și frizuri trendy. Bog­dan și Andrei chiar par interesați de petiție și îmi spun că ar vrea și ei să ajute. Le spun că-i voi suna imediat ce vorbesc cu șeful departamentului, iar aceștia îmi urează baftă cît eu mai încerc o tură de Universitate. Dar am un plan mai bun, să merg spre ca­să, pentru că ajunge atîta Ale­jan­dro pen­tru o zi.

Iulian BÎRZOI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top