Cămila cu două amoruri

1001 de măști Niciun comentariu la Cămila cu două amoruri 0

Dragobete s-ar muta în America, ar face împrumut la banca de senti­men­­te și chiar ar învăța „I love you”, numai să aibă notorietatea lui Va­len­tin. Ar merge chiar și mai departe ca să de­vină sfînt. Cum în Occident i-a luat-o cineva înainte, se îndreaptă spre un tă­rîm exotic, mai la Est.

Pe 24 februarie nimic nu poate fi mai dezolant decît să-l văd cum se cu­fun­dă în fumul aromat de narghilea și în­cepe să frîngă inimile cadînelor. „În bere e putere, în vin e sănătate, în cog­nac e distincție, iar în apă sunt microbi” — așa mă primește prietenos Ha­bi­ba, un local de pe lîngă Hala Cen­tra­lă, ascuns după colțul unui bloc. Me­sa­jul de la intrare mă anunță că am ajuns într-un spațiu în care plictiseala nu se poate cuibări, dar după co­bo­rî­rea unei scări spiralate, petrecerea de­di­cată nouă, îndrăgostiților, se stinge de la bun început.

Curat harem

Cu iubitul de mînă pe o canapea și două beri pe masă, încerc să mă port natural, ca și cum distracția ar fi în toi. La ora 19.00, din tot ce s-a promis a fi o seară plină de iubire, doar vreo doi porumbei se mai în­ghiontesc, însă ațipesc și ei pînă la urmă într-un cotlon. Un tînăr mai îndrăzneț încearcă să intre în grațiile companiei lui femi­ni­ne: „Și… murim în 2012?”. Fata nu se lasă impresiona­tă și se face că nu știe că va veni sfîr­și­tul lumii: „Ei, lasă dragă, că mai avem timp pînă atunci să fim împreună”.

Din cei zece rătăciți, pe muzica orientală nu se unduiesc decît trei ca­dî­ne colorate, care și ele rămîn încremenite pe zidurile reci de subsol ale localului, după două acorduri. Pe canapelele albe, de piele, se lăfăie cî­te­va fete care sărbătoresc sin­gu­ră­ta­tea: „Doar, doar ne găsim și noi un arăbel” și mai scot un fum pe nas.

Deși îndemnul zilei este să petrecem românește, stilul oriental nu vine de­loc în sprijinul nostru. Un Tarkan, o miș­care din șold și tutunul cu aromă de scor­țișoară și mere ne face să ne gîn­­dim de două ori înainte să îi spu­nem chel­nerului altă comanda. Cred că am pu­tea să digerăm mai ușor o săr­bă­toa­re au­tentică și fără cîrlige de marketing de a mai aduna clienți. La zece zile după isteria roșie a lui Valentin, nu mai e rost de iubire între noi.

Chiar dacă Dragobetele ar purta de mîine straie moldovenești, tot o re­pli­că necioplită a variantei americane ră­mîne. Inima încetează să-mi mai bată.

Diana IABRAȘU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top