Brazilia in pasi de samba

1001 de măști Niciun comentariu la Brazilia in pasi de samba 5

Nu trebuie sa lipseasca papucii speciali, moi, cu talpa din piele care se pliaza perfect pe podeaua lucioasa. Trebuie sa dea senzatia ca miscarile vin de la sine, inspirate din ritmul muzicii. Fiecare antrenament incepe cu incalzirea. In fata celor zece fete, Olga se arata energica si hotarita sa ne “pornesca” fiecare muschi. “Orice ar fi nu trebuie sa va opriti! Dupa jumatate de ora cu mine, chiar daca veti ramine fara suflare, pasii de samba vor parea mult mai usori”.

Muzica e data la maxim, Olga se intoarce cu fata inspre oglinda, iar exercitiile incep. Git, umeri, coate, solduri, picioare, toate incep sa doara dupa doar zece minute. Fiecare saritura ma face sa imi doresc ca ora de antrenament sa treaca mai repede. “Miscari de bazin acum. Cit mai ample sa fie”.

“Umerii ramin nemiscati”

La final, genunchii imi tremura, respiratia nu mai vrea sa revina la normal, iar inima bate atit de tare incit sint convinsa ca fata de linga mine imi poate auzi gifiielile. Acum regret ca singurul efort pe care il depun zi de zi sint cele 24 de scari care duc spre casa.

Ritmurile melodiilor braziliene cuprind intreaga incapere, iar fetele asculta atent numaratoarea instructorului Razvan. “Genunchii indoiti si nu uitati: miscarea e din bazin. Umerii ramin nemiscati”. Pornesc dansul cu picioarele apropiate, pentru ca apoi cel drept sa mearga in spate condus de o miscare precisa a bazinului, urmeaza piciorul sting si primul pas e gata. In tot acest timp miinile ramin intinse in fata iar umerii nemiscati. Razvan, se apropie de una din fete cu fata rosie si respiratia taiata: “ti-am mai zis, nu uita sa respiri cum trebuie. Pe ritm, fii atenta la muzica! Pasii ii stii, deci lasa-i, concentreza-te la respiratie”.

Daca prin repetitie reusisem eu sa mai fac miscarile sa-mi semene cu cele ale fetelor, la pasul al treilea incep sa realizez ca greul abia de acum incepe. “Este o chestiune de viteza. Trebuie sa va concentrati. Piciorul drept vine in spatele celui sting, apoi schimbati foarte rapid. Sa nu pierdeti numaratoarea”. Dupa samba invatata, primesc un binemeritat minut de relaxare, ce poti sa iti doresti mai mult dupa o ora de miscat din solduri?

Inca trei antrenamente si voi participa in viitoare serie din “Inima de Tigan”, dansul Nicoletei Luciu e minciuna pe linga unduiturile mele. Nici urma de oboseala sau dureri. De obicei ele apar a doua zi dimineata.

Livia MOVILESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top