Bogată peste noapte

1001 de măști Niciun comentariu la Bogată peste noapte 5

De undeva de după un colț al mall-u­lui, o tînără slăbuță, bru­ne­tă, se apro­­pie de noi. Pășește discret, dar hotărît. E îmbrăcată în negru din cap pînă în pi­cioare, colanți negri lu­cioși, haină neagră de blană pînă în ta­lie și zîmbește cît toată fața. Ea e Ioana, angajatorul de la videochat, iar eu și Iustina ne transformăm în Raluca și Simona. Intrăm în cafeneaua de la par­terul Mall-ului și ne așezăm la o masă. Interviul începe.

„La noi, la studio, toate fetele sînt studente, toate sînt drăgălașe așa ca voi, deci o să vă potriviți tare bine”, încearcă să ne convingă Ioana entuziasmată. O avertizez însă că sînt novice în această meserie, dar mă liniștește i­me­diat: „Doar două din cele șase fete cu ca­re lucrăm acum au mai făcut vi­de­o­chat, o să prinzi repede secretele, o să stau eu cu voi în primele două săptă­mî­ni să vă ajut”, și îmi face cu ochiul.

Francezii, cei mai generoși

Și-a înființat firma în urmă cu două luni, împreună cu prietenul ei. „Silviu a lucrat la un videochat ca tehnician, doar a terminat Informatica și de aco­lo a învățat să facă de toate”, se mîn­dreș­te. Și părinții știu de afacerea lor. Ime­diat vin și primele sfaturi: „Să fii cît mai relaxată, să arăți că îți place ceea ce faci, fiindcă clienții te simt da­că te pre­faci. Dar le învățăm pe fete să mi­meze unele lucruri, că poate nu ai sta­rea necesară să faci ce îți cere”.

Și cum orice plăcere își are răsplata, Ioana ne dezvăluie și valoarea ei. „Banii îi primiți o dată la două săptă­mîni. Oferim comisioane de 50% și 75%, astfel că puteți cîștiga chiar o su­tă de dolari pe zi, în opt ore. Nu la în­ceput, aici trebuie timp să deveniți cu­noscute, cînd puteți să vă alegeți cli­en­ții. De obi­cei, lucrăm cu site-uri franceze și bel­giene, că domnii sînt foarte gene­roși. Dar depinde de voi cît de motiva­te și talentate sînteți”, încheie ridicînd cu subînțeles din sprîncene. O întreb da­că putem vedea și studioul, contrar privirilor rugătoare ale Iustinei. Accep­tă fără ezitare. Așa ne găsim peste 20 de minute într-un apartament din Ni­co­lina.

Concurența, la încercare

„Silviu, vezi că am venit cu două fete foarte drăguțe”, își anunță Ioana cu o voce mieroasă prietenul. Silviu, un bărbat la vreo 30 de ani, scund, cu un început de chelie și ochelari, ne arată foarte prietenos ce înseamnă să ții un „show”. Timp de zece minute, prin fața ochilor ni se perindă, pe monitor, diverse domnișoare care prestează la videochat.

Îmbrăcate în halate de mătase și machiate vulgar, Georgiana și Iulia se apropie reticent de noi, studiind pe sub gene concurența. Însă în secundele ur­mătoare își pierd in­te­re­sul. Cînd însă Sil­viu se pregătește să ne mai arate și alte „gimnaste”, i-o tai scurt: „Cred că am înțeles.

Rămîne să revenim noi cu un telefon” și o înșfac pe Iustina, în­drep­tîndu-ne cît mai rapid spre ușă, de teamă că zîmbetul fals n-o să mai țină mult. În stație, încă buimacă, îmi dau seama că azi mi-am extirpat inocența. Corpul unei femei nu mai are secrete pentru mine.

Roxana MĂCIUCĂ

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top