Araboaica lui Tony Montana

1001 de măști Niciun comentariu la Araboaica lui Tony Montana 12

Sint maritata cu un soldat american. Stiu, nici mie nu-mi vine a crede. Am aflat de mariajul nostru la Balul Mascat al francofonilor de saptamina trecuta, cind mi-am descoperit si originile de araboaica. Mi le-am asumat cu de toate: voal care imi acopera jumatate de fata, fusta din esarfe colorate, zdranganele si miscari abia acceptate de Coran.

Sincera sa fiu, casatoria noastra e cam ciudata. Stiu ca ar trebui sa imi vad de treburile femeiesti, dar ma intreb daca nu cumva lucrurile in familia noastra s-au intimplat foarte repede si pe dos fata de cum spune Legea. Nici vorba de “O  mie si una de nopti”. Mai intii, i-am remarcat pancarta pe care scria “Say no to war”(“Spune nu razboiului”) si uniforma de militar american aflat in misiune, cu cagula, costum de camuflaj si manusi din piele. Ne-am inteles din priviri, ca oricum mai mult nu se vedea. Apoi, mi-a promis ca se vor retrage armatele americane din tara mea si m-a facut sa rostesc un “Insha’Allah” de usurare, cu miinile ridicate spre cer.

In cautarea unui sultan

Nici nu stiu cind mi-a propus sa defilam impreuna la Parada Costumelor si cind s-a facut trecerea de la “prietena mea araboaica” la “sotia mea”, rostita in fata puscariasului care ne facea poze. Cert e ca mariajul nostru intercultural e privit cu ochi buni de comunitatea monstrilor, a vrajitoarelor si a zinelor de la bal – nu degeaba ne-au aplaudat la defilare si ne-au fotografiat mai ceva ca pe covorul rosu. Dupa atita faima si apreciere, sotul meu mi-a pupat mina si m-a invitat la un suc. Allah sa ma lumineze ca sa-i inteleg pe americanii astia!

Acum, nu stiu cum o sa ne intelegem noi in familie. Mie mi-au cam dat fiori cadinele exhibitioniste de la bal, la care tragea cu ochiul Tony al meu. In schimb, nu pot sa ramin de piatra in fata ocheadelor pamintesti ale lui Alin de la Kinetoterapie, care s-a deghizat in Nimeni. Nici dansul din buric pe “Chiqui-chiquita” cu incornoratul Horhe nu a fost de lepadat, oricit mi-ar fi de draga traditia.

Deocamdata, sper sa vina in vizita dupa ce comanda retragerea trupelor. Pina atunci, negociem pe Messenger ce ne facem cu cei zece copii pe care vreau sa-i avem si daca sint de acord cu o alta sotie.

Andra MARDARE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top