Amintiri aduse de vînt

1001 de măști Niciun comentariu la Amintiri aduse de vînt 16
Amintiri aduse de vînt

În aer se simte puternic mirosul proas­păt al unei ploi de vară, iar în parcul din campusul ,,Titu Maiores­cu” s-au adunat de la cei mai vechi la cei mai noi membri ai Asociației Studen­ților Fran­cofoni din Iași (ASFI) pentru a-și aduce aminte împreună cele mai emo­ționante momente petrecute în aso­cia­ție.

Frunzele copacilor sînt purtate din­tr-o parte în alta de vîntul care adie ușor, iar razele de soare încep să se zărească din ce în ce mai puțin prin­tre crengile acestora. Între doi arbori înalți stă pregătit hamacul încăpător în care fiecare își poate lăsa povestea tristă sau amintirea fericită. Îmbrăcați sport, cu hanorace, tricouri cu emble­ma asociației și adidași în picioare, foștii și actualii membri ASFI s-au așezat pe iarbă și au înconjurat hamacul. O membră mai actuală a asociației a spart gheața și a început să poves­teas­că despre momentul în care a decis să se alăture asociației, apoi au urmat și alții, timid fiecare a vorbit despre ce­va. ,,Haide, nu fi rușinos”, îl îndeamnă una din fete pe băiatul din dreapta ei, atingîndu-l ușor pe umăr. Fiecare s-a prezentat, au spus de cît timp sunt în ASFI și apoi au prezentat o amintire pe care nu o vor uita niciodată din timpul petrecut asociație.

Unii au povestit cum urmau să meargă la un eveniment și pe drum au făcut accident cu mașina, însă asta nu i-a împiedicat să ajungă și să fie alături de colegii lor, alții și-au amintit de ziua interviului pe care l-au dat înainte de a intra în asociație. ,,Îmi tremurau picioarele, și îmi transpirau palmele”, spune una din fete în timp ce își freacă mîinile, de parcă ar rememo­ra acele amintiri. Unii s-au rezumat la a vorbi despre proiecte, alții despre schimbările care au avut loc în aso­ciație de-a lungul timpului, iar cineva a ținut să-și amintească ziua ,,botezului” în care a trecut prin toate stările posibile; de la rîs la plîns și de la de la frică la relaxare.

Cînd a venit rîndul „veteranilor” asociației, s-a simțit o destindere din par­tea tuturor, de parcă cu toții aș­tep­­tau să asculte poveștile celor mai vechi membri. Gabriel își amintește de anul 2005, cînd în ASFI nu erau de­cît cinci oameni și spune că în același an el și-a cunoscut soția în aso­ciație. Cineva amintește cum primul președinte ASFI, Hadim și-a cunoscut și el soția, o fran­țuzoaică, tot prin intermediul asocia­ției ,,ASFI alias aso­cia­ția matrimonia­le, unește foarte mul­ți oameni”, spune unul din băieți și stîrnește hohotele de rîs.

Soarele s-a lăsat de tot, cerul se întunecă din ce în ce mai tare și vîntul se întețește. Două membre ale asocia­ției încep să împartă prăjituri tuturor, iar băieții se ridică pentru a împacheta hamacul. Cîteva picături de ploa­ie cad dezordonat pe aleea din piatră, iar vîntul începe să bată mai puternic, urmează o îmbrățișare de grup care durează cîteva minute și apoi grupul se desparte în două; unii merg spre cămin, alții spre stația de tramvai.

de Andreea CIOBANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top