Afaceri in an terminal

1001 de măști Niciun comentariu la Afaceri in an terminal 10

Goana dupa licente poate fi una grea. Dupa ultimul scandal, centrele de multiplicare s-au lasat „pe burta”. Nu-si recunosc vina, desi lumea n-a uitat de lucrarile listate acolo, lucrari pe care le-au gasit peste un an sau doi scoase la vinzare pe Internet. Daca mergi la Pim, chiar si noaptea tirziu, cind nici un ochi curios nu te poate vedea si in magazin e un singur angajat, acesta iti raspunde indignat si taios: „Cum adica licente? Noi nu ne ocupam cu asa ceva. Sintem obligati sa le stergem imediat dupa ce le-am listat. Asta e regula. Daca vine vreun control, primim amenda”. Adica daca n-ar fi controale, totul ar fi ok. Chiar si in ciuda insistentelor sau a aluziei la un posibil „bonus”, raspunsul este acelasi: „Imi pare rau, nu va pot ajuta. Noi nu ne ocupam cu asa ceva.”

De pe net e mai usor

Nu putem ramine fara licenta, asa ca ne indreptam atentia catre site-urile specializate. Cel mai atractiv pare www.licentade10.echoproject.net, care imi ofera „lucrari de licenta in orice domeniu, la cele mai mici preturi”. De asemenea, se lauda cu „peste 1000 de titluri din orice domeniu” si „colectia se imbunatateste”. Totul se rezolva cu un telefon.

„Buna seara, in legatura cu licentele. Mai vindeti? In domeniul geografiei m-ar interesa, daca aveti ceva despre hidrografia Romaniei.”

„Da, stiu ca aveam ceva. Aveti acces la internet? Cel mai bine imi trimiteti un e-mail la adresa de contact, florinvip@yahoo.com si va trimit inapoi lista cu toate temele pe care le avem. De acolo va puteti alege exact ce aveti nevoie”

„Bun, si cum va avea loc tranzactia? Cum platesc si cum primesc lucrarea?” „Intii astept mail-ul de la dumneavoastra, dupa care vorbim si despre bani. Dupa ce v-ati uitat pe lista, si daca gasiti ceva care sa va fie de folos, imi mai dati un mesaj. In principiu, va dau numarul de cont in care veti vira banii, iar dumneavoastra primiti lucrarea.”

Precautia este intotdeauna binevenita. „Si am ceva asigurat. Adica, de cind sint lucrarile pe care le puneti la dispozitie?”

„Majoritatea sint din 2006 si 2005. Desigur, avem si citeva mai vechi, puteti s-o alegeti pe care vreti. Daca doriti, eu pot sa va mai trimit structura, tematica, materie din anul respectiv precum si alte materiale orientative, numai sa-mi dati un mesaj.”

Bun, hai sa vedem cit de greu este sa obtii o licenta in domeniul medicinei. www.licenta.net pare un loc la fel de sigur. Au si cosulet  pentru cumparaturi pe site.

„Si imi asigurati o nota buna?” „Noi nota nu avem cum sa v-o asiguram, ci doar calitatea lucrarii. Toate lucrarile sint de calitate maxima, adica sint redactate respectind toate normele unei lucrari de licenta, dar nu venim noi sa o sustinem in locul dumneavoastra.”

Nici o problema, pun doua lucrari in cos. Una pentru mine si una de rezerva. Intotdeauna se trezeste cineva fara lucrare cu o saptamina inainte de predare. Pot s-o dau mai scump atunci si sa-mi scot o parte din bani.

Ioan STOLERU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top