Un vis împlinit și multe cești de fericire

1001 de chipuri Niciun comentariu la Un vis împlinit și multe cești de fericire 51
Un vis împlinit și multe cești de fericire

A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, însă Diana nu a profesat niciodată în domeniul pe care l-a studiat în facultate deoarece a rămas însărcinată imediat după ce a terminat studiile, iar apoi a plecat în străinătate. Are 33 de ani, este o femeie subțirică, nu prea înaltă, are ochii mari, de culoarea cerului, zîmbetul larg și o privire luminoasă ce întîmpină cu drag fiecare client care vine de partea cealaltă a ferestrei de sticlă deschise în larg de la „Geo`s Coffee”, numită de femeie „visul nostru”.

După trei luni de la deschiderea cafenelei vrut să închidă și să se întoarcă în străinătate. „Să stai o zi întreagă pentru 50-60 lei nu merita. Un pic mai aveam și plecam înapoi”, spune Diana schițînd un zîmbet. Se află lîngă Campusul„Tudor Vladimirescu” din Iași, aproape de stația de autobuz din fața Iulius Mall. Acum doi ani s-a întors în România pentru a-și îndeplini dorința pe care a avut-o dintotdeauna împreună cu soțul ei, și anume să deschidă o cafenea a lor. „Soțul meu a lucrat o perioadă în Danemarca și apoi în Germania la fabrici de pește, iar eu aici, în România am lucrat la un magazin de pantofi. Apoi am plecat în străinătate și am stat doi ani acolo”, spune femeia în timp ce își îndreaptă privirea în jos, spre șervețelul pe care îl mototolește. A început cu greu să pună bazele cafenelei din cauza„birocrației”, însă toate au meritat îndurate, spune Diana, pentru ca astăzi să poată savura împreună cu soțul său „o cafea bună, o cafea în care se simte esența pură”.

Diana vrea ca în viitor să își extindă afacerea și cu toate că are o singură locație „Geo`s Coffee”în oraș, a reușit să facă din clienți „o familie”, cum îi place ei să îi numească. Știe ce comandă fiecare, deoarece a reținut în acest timp preferințele clienților fideli. Încăperea nu prea mare, de culoare maronie ce imită lemnul, cu o copertină de aceeași nuanță care să o adăpostească le umple tot timpul celor doi proprietari deoarece au ales să se ocupe singuri de ea. „Eu stau pînă la 13.00-14.00 iar apoi vine soțul meu și stă pînă seara”, spune ea aranjîndu-și părul blond prins la spate.

Numele afacerii nu a fost greu de ales pentru Diana și soțul ei pentru că „Geo`s Coffee” vine de la numele băiatului lor, George care are zece ani.Zilele iernii ce a trecut și cele de la începutul primăverii au găsit-o pe Diana și pe soțul ei la mica încăpere din Tudor Vladimirescu, de partea cealaltă a ferestrei deschise, înconjurați de lucrurile pe care le-au îndrăgit dintotdeauna: cafeaua și cafeneaua, pentru a servi trecătorilor „o cafea de specialitate și cu un dozaj potrivit”.

Text scris de Diana Ursu

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top