Un libanez la curtea regelui Cioabă

1001 de chipuri Niciun comentariu la Un libanez la curtea regelui Cioabă 4

Nakib Alhal, din Liban, este student în anul al cincilea la U­ni­ver­si­tatea de Medicină Far­ma­ci­e „Grigore T. Popa”. Aceasta face un master la Facultatea de Litere la „Cuza” și amîndoi plătesc peste 5000 de euro, iar acum așteaptă să îm­brace toga cît mai repede. Nu pentru că așteaptă diploma, ci pentru că vrea să plece din România.

No country

„Am venit în România pentru ca aveam multe prieteni și am crezut ca este frumos, dar n-a fost așa. La voi este urît din mai mult motive. Aveți biserici frumoase. Clădiri frumoase. Magazine mici, dar frumos aranjate. Cîte puțin de toate. Voi? Ce faceți? Ce sînteți? Ce e cu voi? Nu știți. Aveți femei frumoase pe care nu respectați. Aveți parc unde faceți mizerie la plimbare. Biserică goala. Peste tot gu­noi. Voi asculta manele care, în­țe­leg, sînt proaste. Nu sînt ale voastre. Vouă nu vă place muzica voastră folk. Nici mie, dar eu nu sînt de aici.”

No school 

„La mine la facultate e bine, dar este rău. Adica… Azi am examen. (n.r.: pe masa noastră avem un telefon, o sticlă de apă și o scrumieră). Profesor român întreabă pe student român. «Ce este asta?» (pune mîna pe sticlă). Student roman: «Nu știe!» Profesor român pune nota: «Nine!». Acum eu, the international student. Profesor român întreabă «Ce e asta, asta, asta?» (Ia în mînă, pe rînd, fiecare obiect). Eu știe: «Sticlă cu apă, scrumieră and telefon». Profesor român: «Șapte-opt! Mai învață». Fură la notă, fură la ban. De ce nu platim toți la fel?”

No fun!

„Vreau să ies cu my love la club. Mic. Fum. Murdar. Proști! Voi muzică fără mesaj ascultați. Bum! Bum! Bum! Ieșit și nu înțelegeam nimic. Păcat de țara voastra! Aștept să plec! Noi avut război în Liban, voi avut numai revoluția. Fost rău tare de tot la noi, dar avem club mai mare ca a vostre. Voi aveți manele care cînta de bani, de power, de femei dezbrăcate. Rău! Urît! Nici weed-shop bun nu este în Iași. Porcării! Durere de cap avut demult de ceva scump. The boy cerut bani mulți și dat ceva ieftin la mîna”.

Victor ILIE

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top