Toți banii din fotografie cheltuiți pe-o bicicletă

1001 de chipuri Niciun comentariu la Toți banii din fotografie cheltuiți pe-o bicicletă 95

„Pasiunea pentru ciclism și timpul liber m-au făcut să îmi doresc să livrez mîncare oamenilor la una dintre cele mai cunoscute firme din Iași, Foodpanda”, spune Bogdan Fiștea, în timp ce se pregătește să înceapă tura. „M-am gîndit să combin ultilul cu plăcutul, să fac ture de cîteva ore cu bicicleta și totodată să cîștig un ban în plus”, povestește tînărul în timp ce-și aranjează casca pe cap.

Înalt, cu tenul măsliniu și ochii mari căprui, Bogdan are 18 ani și e elev la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Dimineața merge la școală, iar după-amiaza își ia bicicleta și pornește spre muncă. „Sînt unul dintre cei mai vechi și cei mai tineri băieți din echipă și asta mă motivează și mai mult în ceea ce fac”, spune tînărul. Mersul pe bicicletă îl relaxează și îl face să uite cît de mult are de învățat pentru bacalaureat, iar pentru un elev care vrea să aibă bani de buzunar, să livreze mîncare pe bicicletă i s-a părut cel mai avantajos job, în special pentru timpul pe care-l acordă pasiunii lui.

Pînă să ajungă în Iași, a locuit în Pașcani cu familia sa. Și-a dat seama, că pedagogia nu-l definește și vrea să urmeze, după terminarea liceului, școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina. „De cînd eram mic mi-am dorit să fiu angajat al statului și vreau în continuare să merg pe acest drum”, spune Bogdan, gesticulînd ușor cu mîinile de ici-colo.

Ideea de livra mîncare la domiciliu l-a încîntat foarte mult, dar asta nu l-a făcut să spună tuturor că lucrează. „Nu mulți știu că muncesc, nici părinților nu le-am spus. De fiecare dată cînd mă sună mama sau tata și sînt la muncă, le spun că mă plimb pur și simplu cu bicicleta”, spune Bogdan. Cu o cască albastră pe cap, mănuși negre pe mîini și ghiozdanul roz cu sigla specifică firmei în spate, povestește că acum cîțiva ani a fost fotograf, dar a lăsat la o parte această pasiune și a preferat să-și vîndă toată aparatura pentru a-și cumpăra bicicleta pe care o are și astăzi, și cu care colindă tot orașul pentru a ajunge la timp cu mîncarea clienților. „Pe lîngă pasiunea pentru ciclism, îmi place că locul de muncă m-a făcut să cunosc orașul mult mai bine și mai multe străzi noi, ceea ce a devenit un antrenament continuu pentru mine”, spune Bogdan, lăsînd să i se citească pe chipul tînăr fericirea și entuziasmul de a merge pe bicicletă cît e ziua de lungă.

de Beatrice ȚIBÎRNEA

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top