Tinerii fac “rutiera” pe ringul de dans

1001 de chipuri Niciun comentariu la Tinerii fac “rutiera” pe ringul de dans 2

Sint mai buni ca cei de la “Dansez pentru tine”. “Basarabia acasa”, la a patra editie, i-a adunat pe studentii basarabeni in sala restaurantului “Cotnari” pentru o petrecere de comemorare si joc. S-au potrivit in decorul de nunta cu scaune cu panglici, mese aranjate ca la spectacol si scena pentru dans. Fetele sint insotite, unele de iubiti, altele de cei din comunitate pentru ca se cunosc si se saluta cu sarutari pe obraji si zimbete de la distanta. Domnisoarele sint pe alese, imbracate cu grija obiceiului de a fi mereu dragute: fuste si rochii, camasi strinse in corsete, ciorapi plasa, neaparat incaltate cu pantofi cu toc inalt. Baietii par posesivi, mereu acolo unde sint si fetele, le inconjoara intr-un cerc. La mese, cei fara partenera se string ciorchine in jurul posibilelor combinatii.

Bogdan danseaza cu orice fata. Scapa de aparatul de fotografiat care ii atirna de git si prinde de pe margine o draguta. Are orgoliul de a o dansa pe ritm de muzica populara chiar in mijlocul horei formate deja pe patru rinduri. Misca picioarele profesionist si are o obsesie cu datul fetei pe sub mina, incearca mereu o combinatie din miini, pe deasupra capului, pe dupa git si nu renunta la scheme pentru banala miscare de la stinga la dreapta.

Petrecaretii au stilul lor intr-ale dansului popular. Prefera hora pe mai multe rinduri, jucata saltaret si cu multa voie buna. Ritmul poate sa fie pe alocuri mai domol, ca ei tot mai arunca picioarele in parti si se invirt cu energie in spatiul destinat jucatului. Muzica tine cu basarabenii, piesele trupei  O-zone au intiietate in fata lui Morandi, a pieselor de-odata: Macarena, Coco Jambo sau Johanna. Fetele se straduiesc sa pastreze distanta ca la discoteca, sa danseze fiecare in patratica lui, dar baietii le prind de miini pentru un joc “à la sentiment”. Iulian este inalt, cu parul ca spicele, putin timorat cind trebuie sa conduca fata in ritmul mecanic pe care si-l impune, dar este distractiv si nu renunta cu una cu doua la partenera. DJ-ul nu pune muzica la dedicatie, dar le cunoaste gusturile petrecaretilor: muzica disco, ritm stramosesc si putin house. La miezul noptii, putini sint cei care mai sprijina mesele sau mai dragalesc vreo fata. Se prind toti in trenulet si fac inconjurul salii. Dansul il momeste si pe chelnerul de la bar, doua mese in chip de tejghea. El se distreaza mai mult pe sub mustati. Are zimbetul ingaduitor in fata fetelor, pentru baieti are numai incurajari: “Brava, copii.”

Carmen AVADANOAEI 

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top