Superman, student la Pielărie

1001 de chipuri Niciun comentariu la Superman, student la Pielărie 2

În odaia de trei metri pe pa­tru, patul lui se întinde leneș de la un geam acoperit cu jaluzele pînă la du­la­­pul din stînga camerei. Pere­te­le vă­ru­it de vizavi e altfel decît cel de deasupra ca­pului său. E lipit din tavan pînă la margi­nea de lemn cu pos­tere de hîrtie lucioasă, în col­țu­rile cărora se ghemuiesc piuneze.

Pe unele afișe a dat cîte cinci lei, iar pe al­tele le-a găsit în mijlocul re­vis­telor „pentru gagici, cînd eram la li­ceu”. A­di­că, acum un an. Alex es­­te student în primul an la Fa­cul­ta­tea de Textile Pie­­lărie și Ma­na­ge­­ment In­dus­tri­al și crede că are un erou. „Su­per­man m-a aju­tat și la exa­me­ne”.

Încruntă fruntea și te privește pie­ziș dacă îi spui că e un copil. Știe de glu­mă, dar pînă la un anumit punct. Nici nebun nu se crede. Doar că se simte și el mai puternic dacă persona­jul originar de pe pla­ne­ta Krypton îl privește cu muș­chii încordați din pos­te­re. „Es­te idolul meu. Am urmărit toa­te cele cinci filme în care a apărut de zeci de ori. Îi știu replicile și duș­ma­­nii. Chiar am o idee genială de sce­­na­riu pentru un alt film. O să fie mortal!”, se entuziasmează tî­nă­rul ca­re, de dra­gul lui Superman, și-a strîns burta cu o curea galbenă. Colegul său de cameră e înțe­le­gă­tor. Cînd au intrat în încăpere, la în­ce­pu­tul anului, pereții erau ori­cum fu­mu­rii și înscriși cu diverse fraze. „Au fost niște boschetari cei care au stat aici anul trecut. Noi am transformat ca­mera într-un ca­dru de film. Cei care intră ne la­u­dă efortul” îmi zice de pe celălalt pat Cosmin, colegul de ca­meră al lui Alex. Așezat în poziția lo­tu­su­lui, își sprijină capul cu o mînă și răs­foiește cu cealaltă o carte cu fo­to­gra­fii, fiind însă atent și la con­ver­sa­­ția noastră.

Lenjeria Pentagonului

În partea dreaptă a camerei, do­­uă du­lapuri de lemn întunecat o­cu­­pă mai mult de jumătate din ho­lul mic ce du­ce spre baie. Ambele sînt încuiate.

A­lex se scoală de pe pat și des­chi­de unul dintre sertarele de la birou. Caută ce­va. Timp de cîteva secunde, mîi­ni­le i se plimbă cu în­fri­gurare prin­tre coli de hîrtie, plan­­șe și creioane bune de desenat. După ce găsește cheia, descuie ușa de la dulap și scoate o pungă plină cu șosete și chiloți. Pe fiecare dintre ele și-a făcut loc, într-un pentagon neregulat, un „S” roșu, mare și bol­dit. „Să nu rîzi. Așa fac toate fetele cînd le văd, dar mie îmi plac așa mult. Gîndește-te, toți băieții au șosete ne­gre, albe, albastre, obiș­­­nuite, de care gă­sești lejer în piață. Eu însă îmi fac co­mandă de pe net. Nu sînt mai special?” și scoa­te pe rînd obiectele de len­jerie intimă, în timp ce Cosmin nu se mai poate abține și izbucnește într-un rîs plin de sarcasm. „Băi, se spe­rie fata asta, scrie la ziar că vrei să o violezi, ești nebun?”. La ie­și­re, îmi zi­ce în șoaptă că semăn cu prietena lui Superman.

Lina VDOVÎI

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top