Sotii negociaza in casa cu soacra

1001 de chipuri Niciun comentariu la Sotii negociaza in casa cu soacra 7

Alina s-a indragostit in tara in care a plecat sa munceasca de dragul altei iubiri. Dar s-a intimplat sa ii placa de Francesco. Avea farmecul pe care nu l-a intilnit la nici un roman. A curtat-o jumatate de an. Insistenta lui a miscat ceva rotite. N-a interesat-o faptul ca el a mai fost casatorit si ca firele albe de par il apropiau de virsta mamei sale. Il iubea si nu era loc de diferente. Ea a fost dintotdeauna non–conformista si nu suporta sa-i spuna cineva ce sa faca si ce nu. „Intr-a XII-a am fugit de-acasa. Nu mai suportam certurile cu parintii mei. Eram un fel de «oaie neagra» a familiei.” Cind a aflat ca va avea un copil, Alina a vrut casatoria cu Francesco. Amindoi sint catolici, iar religia nu permiteca unul dintre ei sa fi fost casatorit. „Regret ca nu putem sa ne cununam la biserica. De cind eram mica ma gindeam la pasul cel mare, la momentul in care voi fi mireasa si tatal meu ma va conduce la altar”, marturiseste Alina. Dupa nasterea primului lor copil, Filippo, cuplul l-a dorit si pe al doilea. Le mergea bine.

Au patru ani de cind sint impreuna si n-au ajuns sa se plictiseasca. Doar mama lui le mai pune bete-n roate. „Locuim in apartamentul ei de la Roma. Am vrut sa ne mutam la mare, unde mai au o casa, dar nu o poate lasa singura. E putin senila si, chiar daca are 86 de ani, soacra-mea nu are grave probleme de sanatate. Doar cu capul.”

Cu dor de mama

De sarbatori, a venit acasa cu copilul. Francesco nu i-a insotit, a trebuit sa munceasca, si chiar de nu ar fi fost serviciul, ar fi fost mama lui caci cineva trebuia sa stea cu ea. Chiar daca Craciunul e mai frumos la noi, i-a fost greu sa-l petreaca fara alesul ei. „N-am mai fost acasa de sarbatori de cind am plecat, din 2002. Imi doream o vacanta aici. Voiam sa vad si casa pe care am cumparat-o. Mereu mi-am dorit un apartament in România.”

Stie ca nu se va mai intoarce in tara. Traiul in Italia e mult mai comod. „M-am obisnuit acolo. N-am cum sa uit tineretea mea. Ea se leaga de tara mea, dar acum viata mea este in Italia. Am o familie acolo. Prietenii mei sint tot acolo. Mi se face dor de mama, de tata, de frati si surori, de nepoti, dar familia pe care mi-am intemeiat-o e mai importanta.” Alina urmeaza cursuri de croitorie, scoala nu i-a placut niciodata. Dar ii place acum dragostea si Italia.

Claudia TIBA

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Etichete:

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top