Soarta salvatoare

1001 de chipuri Niciun comentariu la Soarta salvatoare 13

Inima bate mai puternic intr-o ambulanta. Acolo, Larisa si-a gasit salvarea, dragostea ei pentru o viata. Calatoria de acum doi ani in Grecia i l-a scos in cale pe Filip, un doctor tanar si chipes care a facut-o sa ii fluture emotiile in stomac. Viata asta a facut ca prietena cu care Larisa plecase in vacanta sa sufere o criza de spasmofilie, iar doctorul de pe Salvare sa fie Filip. Dar povestea lor nu a continuat cu „si au trait fericiti pina la adinci batrineti”. Atractia nu a fost reciproca, Larisa a crezut ca nu este deloc interesat de ea. S-a intors din vacanta cu zatul unei iubiri platonice. A incercat sa-l uite si sa isi continue studiile.

„Nu este pentru tine”

Dar viata se intoarce si face in asa fel incit iti sare din nou inima. Dupa doi ani de la excursia sa in Grecia, la ziua unei prietene, il reintilneste pe Filip, venit in Romania cu un scop anume. Au ramas iubiti de-atunci, chiar daca fiecare se afla in tara lui. Se intilnesc de cate ori pot si au incredere unul in celalalt. Dragostea lor se consuma fara gelozii absurde sau banuieli ascunse. Au inceput sa isi faca declaratii in engleza, dar acum au invatat fiecare limba celuilalt si se inteleg foarte bine.

Dar mama ei si-a bagat coada si cu toata intelepciunea virstei a zis „Nu e pentru tine”. Acum tace si accepta ca fata ei a luat o decizie buna. „Inca spera sa nu o iau de nevasta”, spune Filip rizind ca sa-si necajeasca iubita. Larisa este in Iasi, el e in Atena si distanta nu le distruge sperantele si planurile de viitor. Se viziteaza cu schimbul o data la doua saptamini, asta pina cand Larisa isi termina masteratul. Spre mihnirea mamei ei, au planuit sa se stabileasca in Grecia, dar vor cumpara un apartament si in Iasi. Povestesc cu entuziasm adolescentin romanta lor si isi zimbesc mereu complice ca si cum fiecare si-ar cunoaste cele mai marunte ginduri si simtiri.

Amindoi asteapta nerabdatori ziua cind nu vor mai trebui sa strabata kilometri pentru a se vedea. Filip a cerut-o in casatorie vara trecuta, in timpul unei excursii pe insula Creta. Se amuza la gindul ca prima lor intilnire a fost dezamagitoare pentru amandoi si ca soarta i-a pus fata in fata din nou. Dar ii aduna Copoul, locul lor preferat de plimbare. De pe drumuri, cu salvarea.

Geanina SOPRON

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top