Seminarele din Sidney

1001 de chipuri Niciun comentariu la Seminarele din Sidney 4

Alinei i-a plăcut de mică să se îmbrace în hainele mamei și a defilat pe holul îngust al apartamentului pî­nă ce nu s-a mai împiedicat din cauza to­curilor prea înalte. A terminat li­ce­ul cu medie mare și a intrat la faculta­tea la care au visat ai săi să fie studentă. „Telecomunicațiile nu prea sînt pentru fete. Nu pot să spun că mi-au plăcut vreodată matematica sau fizica dar atunci asta părea unica so­luție”.

Situația s-a schimbat însă pe parcurs. Primul job a fost de hostess la diverse evenimente. „Am văzut că se cîștigă destul de bine și am zis să în­cerc să merg mai departe.

M-am an­gajat ca model la o agenție din Bu­cu­rești. Am avut noroc la început. Po­­­zele mele au ajuns din întîmplare la un designer care a hotărît că aș fi potrivită pentru prezentarea lui. Așa am ajuns în Italia”. Alina a călătorit doi ani ca model pentru prezentări de modă și pictoriale. A vizitat Japonia și a rămas timp de un an în Au­stra­lia. „În Tokio m-am distrat cel mai ta­re. Aveam treabă în fiecare zi dar to­ți cei cu care lucram erau de treabă. Es­­te o altă lume acolo. Oamenii gîn­desc altfel iar tu ești singurul care îți impui limitele”. În Australia a pozat pentru majoritatea revistelor glossy. „Ce e cel mai interesant este că poți fi diferită în fiecare poză. Am fost copilăroasă pentru o colecție de vară dar și mai serioasă pentru o prezen­ta­re de rochii de seară”.

Alina a ajuns în Turcia, Grecia, Milano, Paris și a uitat complet de sălile friguroase din Corpul A al Universității. „Am în­ghe­țat ultimul an și chiar dacă nu toa­tă lumea a fost de acord cu decizia mea, știu că altfel nu aș fi putut să că­lă­toresc atît, să cunosc atîția oameni și să văd cum e viața pe un alt continent”. Alina s-a întors în România doar pentru a termina facultatea. „Nu pot să spun că sînt foarte încîntată. Îmi e dor de stilul meu de viață iar Te­lecomunicațiile tot nu îmi plac. Aș­­tept să treacă anul ăsta și să plec iar”.

Alina zîmbește cînd vine vorba de criza economică. „Într-adevăr, a­cum cerințele sînt mai, mici dar nu pot să spun că m-a afectat foarte tare. Sin­gu­­ra problemă pe care am avut-o a fost atunci cînd a trebuit să îmi las o va­liză în Turcia pentru că depășeam cu mult gramajul acceptat la avion și nu am avut bani să plătesc greutatea în plus”. Pentru Alina nimic nu pare im­posibil. Viața pare mai simplă de la 1,75 cm.

Livia MOVILESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top