Sărutări din ciocolată

1001 de chipuri Niciun comentariu la Sărutări din ciocolată 1

Pe Mădălina o cunosc din li­ceu. Este o fată subțire, blondă cu ochi albaștri, care pînă nu lua zece la ora de istorie nu se lăsa descurajată nici măcar de foile cu cronologia tuturor războaielor turco-ro­mâ­ne din Evul Mediu, pe care pentru nota maximă trebuia să le spunem dintr-o suflare. Anul trecut, actua­la studentă de la Drept, s-a înscris la concursul organizat de Milka pen­tru că, spune ea, „mi s-a pă­rut o i­dee superbă să îi scrii persoa­­nei pe care o iubești un mesaj de dra­goste pe un panou publicitar”.

Și n-a stat mult pe gînduri. Dintr-un impuls a deschis site-ul, a com­ple­tat formularul și a început să caute prieteni care să o voteze, pentru ca poezia sa, dedicată special prie­te­nului, să iasă pe locul întîi, în Bu­curești, pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

Premiul pentru originalitate

Numai că se anunța o luptă grea, pentru că „deja plecasem cu un dez­avantaj de 300 de puncte”. În pri­ma zi, lucrurile au mers frumos. A ob­ținut 100 de voturi foarte re­pe­de, dar, mai tîrziu, cînd trebuia să se roage zi de zi de aceleași persoane să dea clik pe linkul de dra­gos­te al ei, s-a dovedit a fi dificil. „Noroc de Facebook, de messenger și de cei mai buni prieteni care prin intermediul rețelelor tri­mi­teau mesajul în lista lor, sau pu­neau la status linku-l paginii mele”, și astfel, fata cu ochii ca marea a ieșit pe primul loc în concurs. De fapt, fata bălaie a cîștigat după ce le-a atras atenția organizatorilor, că participanta din fața ei preluase o strofă din melodia unei formații, motiv pen­tru care a fost descalificată. Du­pă cinci zile, pe 14 februarie, la o plimbare prin centrul Bu­cu­­reș­tiu­lui, pe panoul de la Milka poezia Mădălinei invita trecătorii să citească „o iubire cît de mi­că/ Pîn’ la cer ea se ridică/ Îngerii o în­gri­jesc/ Și îți spun cît te iubesc”, rîn­duri care au rămas acolo sus timp de o lună, martorii iubirii dintrei cei doi studenți. Iar reușita a fost a „tu­turor prietenilor mei pentru că au de­pus acest efort de a vota”, fără să aștepte ceva în schimb. Nici măcar o ciocolată.

„Cu siguranță am fost cea mai fericită, întrucît era un vis frumos și aproape imposibil de realizat da­că aș fi optat individual pentru un astfel de cadou care costa 1000 de RON”, spune bucuroasă fata, care a făcut poze cu afișul, cadoul pe ca­re l-a oferit prietenului fi­ind a­pre­ciat de toți care au știut de îndrăzneala dînsei de la început. De regulă, Andrada nu participă la con­cursurile care promit bani, pen­tru că știe „că, de obicei, sînt a­nu­mite persoane care trebuie să le cîștige. Dar acesta mi-a atras a­ten­ți­a în mod special și am crezut că îl pot cîștiga. Și l-am cîștigat!”

Iulia CIUHU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top