Samuraiul angajat la Sony

1001 de chipuri Niciun comentariu la Samuraiul angajat la Sony 2

Intrebarile nu isi mai gasesc rostul atunci cind ti se taie din start cheful de a scoate vreun sunet. Iar asta se intimpla lejer dupa o replica de genul “Taci din gura, esti magar!”, care iti fluiera pe linga ureche cu viteza unei sageti. Iar tu, ca un samurai cu onoarea stirbita, dar pentru care moartea este fireasca, apleci capul si astepti umil lovitura finala. Esti pregatit pentru asta din anul intii. De cind te-au strins colegii mai mari intr-un colt si ti-au povestit cum va fi. Ti-ai citit manualul si ai inteles ca este una din incercarile sortii. Visul de a lucra la Sony este mult mai mare.

Prin asta trece orice student de la Facultatea de Electronica si Telecomunicatii in fata unui profesor “de la parter”. “De ce sa ii spunem pe nume? Si asa ne chinuim sa luam examenul de citeva semestre. Studentii de la facultatea noastra oricum il vor recunoaste cit ai spune…”circuit””, ride Mihai, un student din anul al V-lea. Nu ca i-ar purta pica pentru ca nu ii trece la examene, “de astia gasesti in fiecare an, la fiecare specializare”, dar ranchiuna si orgoliul nemasurat nu stau bine unui cadru didactic. “Te tine minte pina si daca i-ai pus o intrebare in plus. Iar la examen ti-o adreseaza el tie”.

Spovedania din restanta

Daca la popa trebuie sa mergi cu fusta pina in pamint si cu parul ascuns sub esarfa neagra, la profesorul cu pricina decolteul face bine. Doar lui. Dupa ce inveti nopti la rind circuite si sisteme, iar cearcanele de sub ochi nu le ascunzi nici cu un centimetru de pudra, fusta ridicata peste genunchi te trage fix cu un semestru in urma. Totul fiindca profesorul nu a putut sa se concentreze la cele spuse de tine si  te-a invitat, galant, de altfel, sa ii mai faci vizita, in restanta. A patit-o Irina, studenta buclucasa din anul al treilea, care a venit la Electronica intimplator. “Nu am reusit sa intru la Constructii si am dat aici. Incepuse chiar sa imi placa, voiam sa ma angajez la Siemens. Dar pina nu iau examenul nu ma pot gindi la licenta”, povesteste fata.

Creanga ti se taie la examen

Toti studentii din facultate stiu de chinul la care sint supusi la cursurile acestui profesor. Bobocii sint pregatiti de cei mai mari si nu reusesc sa se ingrijoreze pentru licenta, deoarece primul prag este examenul. “Daca iei acest examen, te poti considera inginer. Nu pentru ca stii atit de multe, ci pentru ca sa programezi centrale este, probabil, mai usor decit sa-i citesti cartea”. Cu toate acestea, notele luate la partiale sint imbucuratoare. Creanga ti se taie insa la examen, iar pirleala este mai dura uneori decit o noapte in pirnaie. Este si sfatul profesorului. “Decit sa mergeti in vacanta, mai bine ati sta citeva zile in inchisoare”.

Lina VDOVII

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top