ProTV-ul se prinde cu palinca

1001 de chipuri Niciun comentariu la ProTV-ul se prinde cu palinca 0

Lica leaga si dezleaga. Pe el il trimit cei de la Digi din Vaslui sa monteze antenele ca pe niste palarii mari de cowboy pe acoperisuri de vila frumos vopsite sau de coliba intr-o rila. Tot pe el il trimit sa taie cablul cind este nevoie si recunoaste cu mina pe inima ca multe prietenii i s-au stricat din cauza asta. “Cind ma duc la om sa ii pun cablu ma serveste cu prajituri, imi da si un paharel. Asta cind merg prin satele din jur, prin judet, mai ales acu’ toamna ca s-a facut vinu’. Mie tulburelu-mi place. Acu’ o saptamina m-am si combinat cu o fata din Buhaesti, e eleva intr-a XII-a la “Procopiu”. Da cind merg sa le zic ca n-au platit si trebe sa-i deconectez ma injura. Atunci nu mai vad prajituri, si ma rog numai la bataie sa nu ma ieie.” Pricina supararii ramine la inima femeilor. Pierd telenovela preferata si mor daca nu stiu ce-a mai facut Fernando cu Soledad.

Isi mesteca semintele intr-un ris grosolan de tractorist, apoi scuipa cu talent. In doar cinci minute si-a facut  un covor de coji negre in jur, cit sa-i tina de cald la picioare. Degetele miinilor batatorite ca de la sapa se misca fara pic de elasticitate ca un brat greoi de fier. “Mama lor de seminte, n-au pus astia sare pe ele, ma duc sa iau altele”. In Vaslui lucreaza de cinci ani, iar la firma Digi doar de doi. La inceput a lucrat ca electrician la o firma de constructii unde cistiga mai mult ca aici, insa s-a certat cu seful si si-a dat demisia. Prinsese niste fire gresit si i s-a ars omului instalatia. Recunoaste ca a fost o neatentie, deoarece el isi face bine meseria: “Am pus antene la tot judetul. Am fost si prin Vulturesti, Buhaesti, Rates – Cuza, Dracseni, Pirlita, pe unde dracu n-am fost eu. Ma stie toata lumea, ei ma suna pe mine cind vor Digi in loc sa vina sa vorbeasca la firma.” In salopetele albastre, cu sapca Nike trasa pe o parte pare versiunea nereusita a lui Chiriac din “O Noapte Furtunoasa”. Cu un gest de baietas isi scoate telefonul cu clapita si camera foto pe care il butoneaza cu profesionalism. Deodata, Guta incepe sa-si umple buzunarele cu euro, iar Lica sa bata cu chef din picior.

Riscul meseriei

“Am cazut alaltaieri de pe casa la unu’. Fusesem de dimineata in alta parte si m-a servit omu’, ca asa se face, cu 50 de tuica la cazan. Cind m-am dus sa montez la astalalt antena am ametit si m-am dus. Da nu mi-am rupt nimic ca era casa joasa.” Pe frunte in partea stinga are insa o julitura artistica. S-a zgiriat in gardul de sirma ghimpata in cadere.

Cu oamenii nu trebuie sa stea prea mult la discutie cind le intra in curte cu ginduri rele. Le taie cablul si gata. Atunci se stie urit si blestemat, spurcat de gurile rele iar lui nu-i place sa se certe cu lumea. Altii sint mai intelegatori si stiu ca el n-are nici o vina. Insa toate babutele ii promit insa solemn ca vor plati abonamentul la pensia urmatoare.

Paula SCINTEIANU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top