Plusenko de Iasi

1001 de chipuri Niciun comentariu la Plusenko de Iasi 0

La patinoar, coada la bilete e locul unde se leaga prieteniile. In jumatatea de ora pe care o petreci asteptind, afli cam tot ce trebuie sa stii pentru a supravietui pe gheata. “Ai mai patinat pina acum? Daca nu, atunci trebuie sa stii citeva lucruri”. George e client fidel al patinoarului ICE MANIA. Nu trece saptamina in care sa nu fi petrecut macar citeva ore pe gheata. “Prima regula e sa stai dreapta. Miscarea e doar din bazin iar lama patinelor trebuie sa fie pliata pe gheata. Daca iti pierzi echilibru si cazi, incearca sa tii miinile pe linga corp si fereste-te de Mihai ca el mereu isi alege citeva victime pe care le acroseaza din mers”.

Manie pe gheata

In citeva minute cei 1300 de metri patrati de gheata sint acoperiti de patinatori. Dana ii priveste de pe margine si ride atunci cind prietenii ei cad unii peste altii. “Astazi nu am mai intrat. Efectiv nu mai pot. Am fost ieri si azi de abia ma misc. Am febra musculara, o vinataie imensa pe picior si deja am inghetat. Imi place totusi sa rid de ei. Nici unul nu stie sa mearga”.

Pe gheata ai senzatia ca patinoarul este in aer liber, temperatura fiind doar cu citeva grade mai crescuta decit afara. Nimeni insa nu pare sa simta frigul. Fie ca nu se dezlipesc de bara de pe marginea suprafetei de gheata, fie ca patineaza cu viteza, toti cei care vin la ICE MANIA nu scapa de cel putin o cazatura. “Iti dai seama din prima. Cei de aici se impart usor in categorii. Cei care stau numai pe margine si cad o data la fiecare doi pasi, cei care reusesc sa se miste si sint dati jos de cei care stiu si avansatii care cad de obicei cind ii evita pe cei cazuti deja”.

Glume “la rece”

George este unul dintre avansati si promite sa nu cada niciodata in cele 90 de minute. Demonstreaza ca poate merge cu spatele, ca poate face piruete si ca poate evita cu succes toti copii care se afla pe gheata. Nu reuseste insa sa treaca proba. Mihai se apropie de el in viteza si ii atinge patina. Cei doi cad si glumesc unul pe seama celuilalt in timp ce se ridica.

Cei mai curajosi ramin copiii. Incaltati cu patine micute, de jucarie parca, patineaza cu viteza inspre fratii mai mari care ii privesc cu frica. De obicei, nu cazaturile sint cele care aduc lacrimile pe fetele lor, ci vocea care intrerupe melodia: “in cinci minute programul se incheie”. Minutele trec repede pe gheata iar pina la sfirsit se pierde sirul micilor accidente. De ele iti aduci aminte a doua zi.

Livia MOVILESCU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top