Petrecere intre “frati”

1001 de chipuri Niciun comentariu la Petrecere intre “frati” 2

Basarabenii stiu sa se distreze, e lucru demonstrat. Incep stingaci, mai mereu cu o mica sceneta, cu ceva concursuri si incheie partea de spectacol cu o masa plina de bunatati care sa deschida apetitul pentru dansat. Cu totii asteapta sa se stinga insa lumina.

Prezentarea Fundatiei Catharsis, cea care face consiliere pe orice fel de probleme, de inadaptare sau de cuplu, i-a tinut pe spectatori pe scaune. Au fost retinuti, au aplaudat cu bun simt si n-au susotit prea tare, ca sa pastreze ordinea. Tinutele fetelor, prea stralucitoare si cochete, demascau adevaratul scop al venirii lor: discoteca de dupa.

Walter Ghicolescu a reusit sa atraga atentia cu “Hai Moldova, sa ne cerem pasnic lacrima inapoi”. A avut succes si cu “Rasai, rasai”, a fost ajutat cu versurile si de petrecareti, care deveneau din ce in ce mai multi. Poezioara lui Paunescu despre “femeia-usa” care are nevoie de “barbatii cu cheie”, nu a primit chiar atitea risete cit se astepta, dar n-a displacut. Prezentatorul si-a lepadat haina de costum ca sa devina actor in piesa. Personajul principal era lupta dintre limba romaneasca si cea moldoveneasca. Chiar daca am inteles cuvintele, n-am priceput textul. Oricum a fost distractiv si am fi cerut un “iar, din nou” daca cei doi actori n-ar fi iesit prea grabiti din scena. N-am acceptat propunerea aceluiasi prezentator de “a da hainele jos”, chiar daca mai apoi a explicat: “nu toate”.

Hora pe trei rinduri

Asociatia Tinerilor Basarabeni s-a prezentat intr-un slide-show. Au inceput cu “trebuie sa ne mobilizam” si au continuat cu seminarii, conferinte, lansarea revistei “Salut” si, dupa ce si-au luat si pauza de distractie au concluzionat: “ne-am odihnit “activ””. Pentru ca sarbatoreau Unirea, nu se cadea sa nu incinga o hora, care s-a dublat, triplat. S-au prins de miini romaneste si au inceput sa-i traga in viltoare si pe cei care inca nu se desprinsesera de scaune. Actorul Victor Ciutac s-a bucurat sa vina la petrecere, pentru ca ii era dor de scena. La plecare a strins miinile necunoscutilor, si-a luat aplauzele, sotia si fiica si a lasat tinerii sa se dezlantuie. Adevaratul dans s-a incins abia dupa ce “parintii au plecat acasa”, adica oficialitatile care abia s-au atins de prajiturelele de pe mese. Muzica a fost intrerupta de cite un concurs din care te poti alege cu o grebla sau o palarie colorata.

90 de ani de la unirea Principatelor Romane cu Basarabia s-au sarbatorit cu dans energic pe muzica lui Ion Suruceanu, cu “trenuletul” sau Cotton Eye Joe. Cineva a intrebat: “Daca s-au unit, romanii de ce nu petrec?” Pai, tocmai romanii au petrecut.

Andreea ARCHIP

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top