Pauza dintre cursuri se petrece la volan

1001 de chipuri Niciun comentariu la Pauza dintre cursuri se petrece la volan 39
Pauza dintre cursuri se petrece la volan

„M-am angajat chiar în prima zi în care am aflat că acum avem Uber și în Iași”, spune Vlad, în timp ce depășește o mașină. În prima zi de lucru, a primit o comandă de la doi tineri, care i-au spus că nu vor să meargă undeva anume, ci doar să vadă cum e cu Uber-ul. „Au mers 300 de metri și au coborît. Cursa minimă e de șapte lei, iar a lor nu făcea nici măcar doi. Mi-au dat suma pe care am cerut-o, așa că nu m-a deranjat”, își amintește tînărul în timp ce își plimbă mîna prin părul blond.

Este student la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, la Facultatea de Medicină Dentară, merge la toate cursurile, iar cînd are cîte o pauză, deschide aplicația Uber – poate-poate va găsi și-un client. „M-am dus la sediu cu toate actele necesare, cu CV-ul și m-au trimis pe teren la cîteva minute după ce am ieșit de acolo”, spune schimbînd posturile de radio.

Condusul îl relaxează și îl face să uite de cît de mult are de învățat pentru facultate, iar pentru un student care vrea să aibă mai mulți bani de buzunar, să fie șofer de Uber i s-a părut cel mai convenabil, în special datorită programului pe care și-l face singur. „Nu ies la orele de vîrf, pentru că știu că aș sta blocat în trafic”, spune Vlad. Acesta mai crede că un client ideal este unul cu care poate purta o conversație și care „are simțul umorului”. „O cursă poate dura doar zece minute, dar dacă pasagerul este tăcut, timpul petrecut pe drum pînă la destinație trece mult mai greu”, explică băiatul cu ochi albaștri. De curînd l-au amuzat doi clienți de vreo 40 de ani, soț și soție, deoarece îl întrebau cum de are timp să muncească dacă este student la Medicină și i-au povestit că au și ei un fiu care e la facultate. În timp ce femeia îi povestea tot felul de lucruri din viața personală, soțul ei tot încerca să o facă să tacă.

Susține că va fi șofer de Uber doar în cursul săptămînii, în weekend preferînd să iasă în oraș, să doarmă sau să mai învețe. Deși tînărul nu are timp să facă curse mai mult de două ore pe zi, pentru că doar atît îi permite programul de la facultate, este nerăbdător să vadă ce oameni vor mai deschide portiera mașinii lui.

Text scris de Andreea CIBOTARIU

Autor:

Opinia Studențească

Revistă săptămînală de actualitate, reportaj și atitudine studențească, editată de studenți ai Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”.

Adaugă un comentariu

Opinia studențească este o revistă săptămînală de actualitate, reportaj şi atitudine studenţească, editată de studenţi ai Departamentului de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la Universitatea Alexandru „Ioan Cuza din Iași”. A fost înfiinţată în 1974 și continuă tradiția școlii de presă de la Iași.

Căutare

Back to Top